ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ

Με κοινή ανακοίνωση ο κτηνοτροφικός σύλλογος δήμου Τύρναβου και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επιτίθενται στην Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας 

Να παραιτηθούν οι διασπαστές της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα καθώς θεωρούν ότι η μονομερή επανακατάθεση του φακέλου του 2017 αποτελεί «αιτία πολέμου», ζητά-μεταξύ των άλλων- ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου με κοινή ανακοίνωση με τους Κτηνοτροφικούς  Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ παράλληλα ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

κ. Μάκη Βορίδη να συνδράμει ώστε να αποφευχθεί το έγκλημα σε βάρος της φέτας και του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Αναλυτικά, ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση, έχει ως εξής:

«Οι μάσκες έπεσαν και οι διασπαστές του κτηνοτροφικού κλάδου, επιστρέφουν ως φαντάσματα του παρελθόντος, μετά και τη δημόσια παραδοχή (από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας) της επανακατάθεσης του διχαστικού φακέλου για τη Διεπαγγελματική Φέτας του 2017, από την πλευρά του ΣΕΒΓΑΠ, της ΠΕΚ και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η επανακατάθεση του φακέλου του 2017 αποτελεί μια πραξικοπηματική,  εγκληματική και διχαστική πράξη, άκρως επιζήμια για τα συμφέροντα της αιγοπροβατοτροφίας της χώρας μας και κυρίως για το εθνικό μας προϊόν, διότι ακυρώνει την όλη ενωτική προσπάθεια που κατεβλήθη από το 2017 έως το 2019, για σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης με εκπροσώπηση όλων των φορέων-συντελεστών στην παραγωγή, εμπορία και διάθεση της Φέτας και που είχε ως αποκορύφωμα τη συμφωνία όλων των εμπλεκομένων στη Φέτα, που έγινε στις 12 Απριλίου 2019 στο ΥΠΑΑΤ, δηλαδή με απόσυρση των δύο ξεχωριστών φακέλων και την ενοποίησή τους σε έναν.

Με την επανακατάθεση του διχαστικού φακέλου του 2017, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και του ΣΕΒΓΑΠ, πιστοί στο δόγμα «εμπρός πίσω» του «συνδρόμου Πόπωτα», ουσιαστικά παίρνουν πίσω την υπογραφή τους για ενωτική Διεπαγγελματική Οργάνωση και αποκλείουν:

τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)

τον Κλαδικό Αιγοπροβατοτροφικό Συνεταιρισμό «Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδος» 

τον ΟΔΙΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων – Υποπροϊόντων  Φέτας ΠΟΠ) και την  Ένωση τυροκόμων  Θεσσαλίας

Το αξιοσημείωτο της πραξικοπηματικής ενέργειας και των διασπαστών της Διεπαγγελματικής, είναι ότι θέλουν να αφήσουν απ’ έξω από τη Διεπαγγελματική, τους συνεταιρισμούς ανά την επικράτεια και κυρίως, άκουσον, άκουσον, θέλουν να αφήσουν εκτός Διεπαγγελματικής συνεταιρισμό που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κτηνοτροφία, τον συνεταιρισμό Καλαβρύτων, ο οποίος εδώ και χρόνια, όχι μόνο δεν μείωσε τις τιμές των παραγωγών αλλά τους πληρώνει με 1,07 ευρώ το λίτρο το γάλα.

Από την άλλη μεριά, οι κύριοι διασπαστές, θέλουν μέσα στη Διεπαγγελματική μόνο τους μεγάλους γαλακτοβιομήχανους και μεγαλοτυροκόμους, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στις μειώσεις των τιμών παραγωγού, θέτοντας εκτός τους μικρούς και μεσαίους τυροκόμους της ελληνικής επαρχίας.

Κατόπιν όλων των παραπάνω δηλώνουμε ότι:

αν και εφόσον η το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εμείνει στην πραξικοπηματική ενέργεια και δεν αποσύρει τον διασπαστικό φάκελο, τότε αυτό αποτελεί για εμάς casus belli (αιτία πολέμου) και θα μας βρει απέναντι, μαζί με την πλειοψηφία των αιγοπροβατοτρόφων σε όλη τη χώρα

αν και εφόσον το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εμείνει στην πραξικοπηματική ενέργεια και δεν αποσύρει τον διασπαστικό φάκελο, τότε τους καλούμε να παραιτηθούν άμεσα διότι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων

Επίσης καλούμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, να συνδράμει με τις δέουσες ενέργειες, που απορρέουν από τα θεσμικά του καθήκοντα, ώστε να αποφευχθεί το έγκλημα σε βάρος της φέτας και του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Τέλος χαιρετίζουμε τη σημερινή ανακοίνωση του προέδρου της ΠΕΚ κ. Στέργιου Κύρτσιου, στην οποία αναφέρεται ότι εν αγνοία της επανακατατέθηκε ο παλιός  φάκελος για τη Διεπαγγελματική Φέτας και ότι αποσύρουν την υπογραφή τους από τον συγκεκριμένο φάκελο του ΣΕΒΓΑΠ για τη Διεπαγγελματική Φέτας, εμμένοντας στην ίδρυση διεπαγγελματικής Φέτας (ΕΔΟΦ) με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΣΕΒΓΑΠ, ΤΥΡΟΚΟΜΟΙ, ΟΔΙΠΠΑΦ, ΚΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ, ΣΕΚ, ΠΕΚ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

Υ.Γ. Αλήθεια, η Ομοσπονδία, γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση που πάρθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019, στην πανελλήνια συνάντηση όλων των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών αιγοπροβατοτροφικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο;»

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α.Μ.Θ.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ. 6979497130

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΗΛ.6972896984

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΤΗΛ.6932759101

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛ.6972409960

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΛ.6972316281

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ ΤΗΛ.6936924070

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΛ.6973036466

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ ΤΗΛ.6906899820

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΗΛ.6931000798

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ