ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΡΑΜΠ

Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης προκαλεί αποσταθεροποίηση δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στις κάμερες στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας πως η χώρα μας αναμένει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βασίζονται σε αυτήν.

Στη γεωστρατηγική σημασία και στην ιστορία της Ελλάδας αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ξεκινώντας τη συζήτησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τραμπ είπε: “Είναι τιμή μου να έχω εδώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πρώτη κυρία της Ελλάδας, επίσης. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που είσαστε εδώ. Έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε”.

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ο κ. Τραμπ τις χαρακτήρισε εκπληκτικές και σημείωσε πως είναι στενότερες παρά ποτέ.

Ειδική αναφορά έκανε στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να ανακάμψει πάρα πολύ γρήγορα. “Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της αποτελούν μια τεράστια επιτυχία”, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Μητσοτάκης σε Τραμπ: “Θέλουμε αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα”

Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο, σημείωσε μιλώντας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις δυνατότητες βελτίωσης των σχέσεων σε ό,τι αφορά “το γεωπολιτικό μας κομμάτι, το πεδίο της άμυνας στο οποίο έχουμε προοδεύσει πάρα πολύ, ιδιαιτέρως ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε πως η Ελλάδα θα είναι πάντοτε ένας αξιόπιστος σύμμαχος σε ένα πολύπλοκο κόσμο”.

Εστιάζοντας στην οικονομική πτυχή των διμερών σχέσεων, σημείωσε πως “η ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες έχει ανακάμψει, έχουμε μειώσει τους φόρους”. “Επιπλέον ακολουθούμε μια συνταγή η οποία έχει δουλέψει και στις ΗΠΑ, και η οικονομία αντιδρά πολύ θετικά”, προσέθεσε.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως “προσβλέπουμε στη θετική σας υποστήριξη, θέλουμε αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γιγαντώσουμε την οικονομία με ένα ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι θα νιώσουν τη διαφορά”.

Επισήμανε πως πάντοτε οι ΗΠΑ μπορούν να βασίζονται στην Ελλάδα ως έναν αξιόπιστο και σταθερό εταίρο.

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση αυτή και συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

“Από απόψεως ποσοστού, μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ανακάμψεις στον κόσμο. Είναι τεράστια ανάκαμψη και τα έχετε καταφέρει πάρα πολύ καλά”, κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αιμίλιος Περδικάρης – newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com