ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στην πόλη βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, έξω από το κτίριο του ΟΤΕ, στην οδό Φιλελλήνων στη Λάρισα κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον όμιλο, που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση από τις 21 Δεκεμβρίου διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Καλώντας σωματεία και φορείς της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα τους «στέλνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί να βιώνει κανένας εργαζόμενος καθεστώς τρομοκρατίας» τα πρωτοβάθμια σωματεία του ομίλου στη Λάρισα αναφέρουν σε ανακοίνωση τα εξής:

«Η χρησιμοποίηση κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον απεργών καθώς και η άρνηση του διαλόγου μετά μάλιστα από τις απολύσεις της 31/12 από πλευράς διοίκησης ομίλου έχει εξαγριώσει όλη την κοινωνία  που βλέπει τον πρώην δημόσιο πάροχο τηλεπικοινωνίων με καθαρή κερδοφορία 1 εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα να αρνείται συλλογική σύμβαση εργασίας στους εργαζόμενους».

Εξάλλου σε ενημέρωση προς τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων προχώρησαν μέλη της ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Λάρισα.

Στο κτίριο της οδού Φιλελλήνων που παραμένει κλειστό από τις 21 Δεκεμβρίου βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Δημήτριος Φούκας, ο οποίος μιλώντας στους απεργούς τόνισε πως «η πρωτοφανής συμμετοχή των εργαζομένων στην μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων 30 ετών έχει αναγκάσει την διοίκηση του ομίλου σε πρωτοφανείς ενέργειες όπως η χρησιμοποίηση κρατικής καταστολής».

«Τέτοιες ενέργειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν στα μάτια της κοινής γνώμης τη διοίκηση και να ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο το ηθικό των εργαζομένων», ανέφερε ο κ. Φούκας, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα και στήριξη των εργαζομένων από όλους τους φορείς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ