ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ των κτηνοτρόφων με αφορμή την ενέργεια της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας να προχωρήσει σε κατάθεση φακέλου για τη σύσταση της διεπαγγελματικής για τη φέτα, ενέργεια με την οποία διαφώνησαν ο Κτηνοτροφικός σύλλογος Τυρνάβου, κτηνοτροφικοί σύλλογοι από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καχριμάνης.

Ολοι τους υποστηρίζουν ότι έμειναν έξω από το σχεδιασμό τα πανελλαδικά όργανα του κλάδου και κυρίως ότι αγνοήθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε ευρεία σύσκεψη για το θέμα στον Τύρναβο.

Μάλιστα στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας για τον οποίο υποστηρίζεται ότι με την ιδιότητά του ως σύμβουλος της Ομοσπονδίας ήταν αυτός που κίνησε τα νήματα για να κατατεθεί ο φάκελος.

Από την ημέρα που ξέσπασε ο θόρυβος, υπήρξαν πολλές σκληρές δηλώσεις, ενώ η Ομοσπονδία σε κείμενό της μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:

“Ο φάκελος που καταθέσαμε μαζί με την ΠΕΚ και τον ΣΕΒΓΑΠ είναι ακριβώς ο ίδιος που είχαμε καταθέσει και το 2017 και ο σκοπός μας είναι επιτέλους να γίνει η διεπαγγελματική και αφού πάρουμε έγκριση στην συνέχεια μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αφού προσκομίσουν την αντιπροσωπευτικότητα που έχουν να μπουν στην διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας.

Είμαστε ανοικτοί σε όλους και δεν αποκλείουμε κανέναν αλλά πρέπει κάποια στιγμή να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά η διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας γιατί από το 2003 μέχρι σήμερα έχουμε μόνοι λόγια και όχι πράξεις. Είναι απορίας άξιο γιατί ενώ έχουμε από το 2017
συστήσει κατασταστικό μαζί με την ΠΕΚ και τον ΣΕΒΓΑΠ έχουμε πάρει ΑΦΜ και απλά επανακαταθέσαμε τον ίδιο φάκελο κάποιοι γνωστοί άγνωστοι αντιδρούν.
Προφανώς είναι αυτοί που μετά από τόσα πολλά χρόνια φοβούνται ότι επιτέλους θα συσταθεί η πολυπόθητη διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας”.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου

Την ενέργεια της Ομοσπονδίας κατήγγειλε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κάνοντας λόγο για πραξικοπηματική ενέργεια και για έγκλημα που γίνεται σε βάρος του πρωτογενή τομέα.

«Πρόκειται για ένα έγκλημα. Αυτοί που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και τη νομοθεσία δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι πρόκειται για μία πραξικοπηματική ενέργεια που τορπιλίζει την διετή προσπάθεια για την σύσταση και λειτουργία μιας Διεπαγγελματικής.

Όπως ανέφερε ήδη έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με την παρέμβασή τους θα αποφευχθεί το «έγκλημα σε βάρος της φέτας και του πρωτογενούς τομέα της χώρας».

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι

Εξίσου σκληρή ήταν και η χθεσινή ανακοίνωση Κτηνοτροφικών Συλλόγων μεταξύ των οποίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου στην οποία γίνεται λόγος για πραξικοπηματική ενέργεια και για διασπαστική κίνηση. Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

“Η επανακατάθεση του φακέλου του 2017 αποτελεί μια πραξικοπηματική,  εγκληματική και διχαστική πράξη, άκρως επιζήμια για τα συμφέροντα της αιγοπροβατοτροφίας της χώρας μας και κυρίως για το εθνικό μας προϊόν, διότι ακυρώνει την όλη ενωτική προσπάθεια που κατεβλήθη από το 2017 έως το 2019, για σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης με εκπροσώπηση όλων των φορέων-συντελεστών στην παραγωγή, εμπορία και διάθεση της Φέτας και που είχε ως αποκορύφωμα τη συμφωνία όλων των εμπλεκομένων στη Φέτα, που έγινε στις 12 Απριλίου 2019 στο ΥΠΑΑΤ, δηλαδή με απόσυρση των δύο ξεχωριστών φακέλων και την ενοποίησή τους σε έναν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ