ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Το σχόλιο της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας, όπως και κάθε χώρας, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που δεν προσφέρεται για μικροκομματικά οφέλη. Έτσι βλέπω εγώ την εξωτερική πολιτική της χώρας μου, δηλαδή σαν μια καθαρά πατριωτική υπόθεση.

Με αυτή λοιπόν την οπτική, θα ήθελα πολύ προσεκτικά να πω κάποια πράγματα για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση της ΝΔ.

Και σε αυτό τον τομέα η ΝΔ βρήκε από την κυβέρνηση μας, του ΣΥΡΙΖΑ, μια πολύ καλή κατάσταση. Για πρώτη φορά η χώρα μας, ύστερα από πολλά χρόνια, αναγνωρίστηκε ως ισότιμος συνομιλητής στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό “East Med”, η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας, που πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η τετραμερής σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μία επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δοθεί έμφαση στη σημασία πόλης ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από  έξι μήνες διακυβέρνησης, με άτολμα και δειλά βήματα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να καρπώνεται τις επιτυχίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό τον τομέα.

Για παράδειγμα, στην προχτεσινή πολυαναμενόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μόνος του ο πρόεδρος Τραμπ, σαν κομπάρσος. Υποσχέθηκε τα πάντα, χωρίς να πάρει τίποτα. Υποσχέθηκε την προμήθεια των F35 από τις ΗΠΑ, στην οποία δεν ξέρουμε αν έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε οικονομικά.

Οι ισορροπίες στην περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή είναι πολύ εύθραυστες, χρειάζεται πολλή προσοχή στους χειρισμούς τους, γιατί η ειρήνη είναι για όλους τους λαούς το μεγαλύτερο αγαθό και δεν πρέπει και δεν μπορούμε να τη διακυβεύουμε.

ΥΓ.  Κρίμα και τα Αγγλικά που έμαθε στο «Κολάμπια», δεν του χρησίμευσαν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ