ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ DE MINIMIS ΓΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Αίτημα του Μ. Χαρακόπουλου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη

Στο ζήτημα της δυσαρέσκειας των αμυγδαλοπαραγωγών για την καταβαλλόμενη ενίσχυση ήσσονος σημασίας de minimis για το 2019, που θεωρούν ότι υπολείπεται του χαμένου εισοδήματός τους, και στην ανάγκη εναλλακτικών επιλογών για τη συμπλήρωση των ενισχύσεων, προκειμένου να ανταπεξέλθει ο συγκεκριμένος παραγωγικός τομέας που είναι ιδιαίτερα ανθηρός στον νομό Λάρισας,

επανέρχεται  ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με Αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη συνηγορεί στο αίτημα επανεξέτασης των ενισχύσεων στους πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς που διατύπωσαν οι δήμοι Ελασσόνας και Κιλελέρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωστοποίηση της απόφασης για καταβολή ενισχύσεων ήσσονος σημασίας της τάξης των 80 ευρώ ανά στρέμμα στους αμυγδαλοπαραγωγούς, με ερώτησή του από τις 22 Δεκεμβρίου 2019 είχε ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορηθεί εάν εξετάζεται αύξηση της στρεμματικής ενίσχυσης, ώστε να ανταποκριθεί στην πραγματική ζημία και αν, παράλληλα, με το de minimis θα προχωρήσει τελικά και η διαδικασία των ΠΣΕΑ για τις αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών.

Ο κυβερνητικός βουλευτής καλεί τον κ. Βορίδη να δει με τη δέουσα προσοχή την κατεπείγουσα Αναφορά του Δήμου Ελασσόνας (αρ. πρωτ. 20474, 27.12.19) με θέμα «Ενστάσεις Παραγωγών για την καταβολή de minimis στην Ακαρπία Αμυγδαλιάς 2019 στο Δήμο Ελασσόνας», όπως επίσης και την Επιστολή του Δήμου Κιλελέρ (αρ. πρωτ. 22432, 24.12.19) με θέμα «Ζημιές στην παραγωγή αμυγδάλου», αμφότερες προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις οποίες ζητούν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για επιπλέον ενίσχυση των πληγέντων αμυγδαλοπαραγωγών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ