Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑ-ΦΑΡΣΑΛΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνει λύση για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, μετά την «χρήσιμη και αναγκαία»  όπως την χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός,  συνάντηση που  είχαν στην Αθήνα  ο  αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής,  οι βουλευτές του νομού Λάρισας  Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Στ. Μπίζιου και οι δήμαρχοι

Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος και Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, «ο Υπουργός  Κ. Καραμανλής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και απέδειξε το έντονο, έμπρακτο ενδιαφέρον του για το έργο και το σεβασμό του στην τοπική κοινωνία.  Συμφωνήσαμε,  μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού διαπιστώθηκε απραξία στην εξέλιξη της μελέτης τα τελευταία 5 χρόνια, και επειδή το πρόβλημα είναι τοπικό, ότι  η Περιφέρεια Θεσσαλίας   αναλαμβάνει  την ολοκλήρωση των μελετών στο σύνολο του οδικού άξονα Λάρισας-Φαρσάλων. Η Περιφέρεια με τις τεχνικές της υπηρεσίες έχει αποδείξει την τεχνική, μελετητική και κατασκευαστική επάρκεια για  να ολοκληρώσει το έργο. Ο Υπουργός συμφώνησε να  μας εκχωρήσει την αρμοδιότητα για την ταχύτερη ολοκλήρωση των  μελετών αλλά και την αρμοδιότητα για την κατασκευή του έργου» δήλωσε ο κ. Αγοραστός προσθέτοντας ότι το  Υπουργείο πρόκειται να  παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια και συνδρομή στο έργο της Περιφέρειας.

Χρειάζεται, διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης:

-Εκχώρηση αρμοδιότητας  για την ολοκλήρωση των μελετών

-Εκχώρηση αρμοδιότητας της κατασκευής του έργου

-Παράδοση των σταδίων της μελέτης που έχουν ήδη υλοποιηθεί από το Υπουργείο

-Αφού διαπιστωθεί  σε ποιο σημείο βρίσκονται τα στάδια των μελετών, η Περιφέρεια θα προχωρήσει τις υποστηρικτικές μελέτες ώστε να ωριμάσει το έργο  και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό  εργαλείο για την κατασκευή του δρόμου.

Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός είχε συνεργασία  και  με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας για να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης των μελετών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και πλήρη ωρίμανση τους.

«Έχουμε τη διαβεβαίωση και  τη συμπαράσταση του Υπουργείου σε όλες τις φάσεις της μελέτης και κατασκευής του δρόμου» δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός. «Θέλω  να ευχαριστήσω  τον Υπουργό  Κώστα Καραμανλή για τη δημιουργική και αποτελεσματική συνάντηση  ώστε να μπορέσει να ξεβαλτώσει ένα έργο κολλημένο εδώ και 10ετίες. Οι φιλίες και οι συνεργασίες  οδηγούν σε δημιουργικά αποτελέσματα. Ευχαριστώ  τους βουλευτές  και τους δημάρχους, τον καθένα ξεχωριστά και όλους  μαζί  για το ενδιαφέρον  για τον τόπο τους,  για τη συνεργασία και τη νέα αρχή που κάνουμε ως Περιφέρεια για να πετύχουμε ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων. Ευχαριστώ ακόμη, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αναλαμβάνουν την ευθύνη ενός τόσο σημαντικού  έργου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν  και οι υπόλοιπες βαλτωμένες μελέτες  του Υπουργείου που αφορούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν σε επόμενη συνάντηση.

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι διότι η υλοποίηση ενός προβληματικού οδικού δικτύου, του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα, που επί 5 χρόνια είχε βαλτώσει, αποκτά νέα δυναμική με την ανάθεση του έργου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόταση των θεσμικών εκπροσώπων του νομού και παραχωρεί την εκπόνηση των μελετών και τη δημοπράτηση του πολύπαθου δρόμου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι η Περιφέρεια θα ανταποκριθεί στην πρόκληση και θα δρομολογήσει άμεσα όλες εκείνες τις ενέργειες, μακριά από τη γραφειοκρατία των Αθηνών, προκειμένου ο δρόμος Λάρισα-Φάρσαλα να γίνει ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος για τις μετακινήσεις των πολιτών, όπως αξιώνει η τοπική κοινωνία».

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας μετά τη σύσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Η συνεργασία και η συνέργεια φέρνουν αποτελέσματα. Κοινός σκοπός, η όσο το δυνατόν ταχύτερη κατασκευή του δρόμου Λάρισα – Φάρσαλα, ενός δρόμου καρμανιόλα που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των Φαρσάλων και της ευρύτερης περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Κ. Καραμανλή για την  άμεση ανταπόκριση σε ένα κοινό αίτημα όλων των θεσμικών φορέων του νομού και την εκχώρηση της κατασκευής του έργου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία των Αθηνών μετά από μια δεκαετία απραξίας και υποσχέσεων».

Σε δήλωσή της μετά τη σύσκεψη η βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου τόνισε τα εξής:

« Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση του υπουργού με την οποία ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος της υλοποίησης του πολύπαθου αυτού έργου. Υπενθυμίζω πως πριν από ένα μήνα είχα προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών τη συγκεκριμένη λύση, γιατί ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να ικανοποιήσει το αίτημα  μιας  ολόκληρης επαρχίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έγινε αποδεκτή και είμαι σίγουρη πως η τεχνογνωσία, η επάρκεια και ο προγραμματισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας εγγυώνται την ολοκλήρωση του έργου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ