ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ

Η κυβέρνηση ψαρεύει σε θολά νερά αντιδράσεις και επιχειρεί τα επόμενα βήματα στο προσφυγικό

Συναυλία αφιερωμένη στο νέο κύμα διοργανώνει για το Σάββατο ο δήμος Τεμπών, ωστόσο  τα… όργανα φαίνεται πως αρχίζουν νωρίτερα στον δήμο, που παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις δεν αποκλείεται να κληθεί τελικά να διαχειριστεί νέο κύμα προσφύγων που εξετάζεται να εγκατασταθεί στο Κυψελοχώρι!

Το πάλεψε στη σύσκεψη των Αθηνών ο δήμαρχος Γ. Μανώλης, παρουσία μάλιστα του Περιφερειάρχη και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, με το τοπίο να παραμένει «θολό» και την κυβέρνηση μάλλον να… ψαρεύει αντιδράσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το μέγα κυβερνητικό επιχείρημα που ακούστηκε ήταν πως ο εργολάβος πληρώθηκε για έργα στο στρατόπεδο και τα χρήματα που δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιηθούν με τη δημιουργία δομής!!

Ξύπνησε μνήμες η εξέλιξη, καθώς η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο του Κυψελοχωρίου θύμισε σε όλους τα όσα προηγήθηκαν την περασμένη άνοιξη, με τον νυν πλέον δήμαρχο να πρωτοστατεί στις διαμαρτυρίες (φωτο), κάτι που περιμένουν να επαναληφθεί και από τη θέση που κατέχει.

Όσο για τους «γαλάζιους» βουλευτές, ούτε ψύλλος στον κόρφο τους μετά το «ξεσπάθωμα» και τις «κατηγορηματικές» τοποθετήσεις για το στρατόπεδο «ΖΩΓΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ» που συνόδευαν ανάλογες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τη Λάρισα, καθώς το φιάσκο του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων δείχνει σταγόνα μπρος στον ωκεανό των αντιδράσεων που θα προκύψουν από τη νέα εξέλιξη!!

Πέρα πάντως από τις κυβερνητικές αναδιπλώσεις το θέμα είναι καυτό, καθώς και μόνο το ενδεχόμενο να εξετασθεί η χρήση μιας απαράδεκτης από κάθε άποψη δομής για το στοίβαγμα ψυχών που ήδη έχουν περάσει τα πάνδεινα θα πρέπει να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά όλων πιέζοντας για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης και ανθρώπινης φιλοξενίας των προσφύγων.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δήμος Τεμπών περιμένει απαντήσεις από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα ακόμη και αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ