ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ

«Δολοφόνοι, καταστρέψατε τη ζωή μου» φώναξε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στην έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη φρικτή δολοφονία της κόρης της από δύο συνομηλίκους της στην Ρόδο πριν έναν χρόνο.

Η άτυχη μητέρα αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα για να ηρεμήσει. Σημειωτέον ότι η οικογένεια του θύματος έρχεται για πρώτη φορά σήμερα αντιμέτωπη με τους δύο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία και βιασμό, 20 και 21 χρονών.

Ο πατέρας της φοιτήτριας έχει ζητήσει να μην τύχουν καμίας επιείκειας δηλώνοντας πως αυτό που περιμένει από τη διαδικασία είναι να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζει η δική του.«Ζητάμε το αυτονόητο. Να παραμείνουν ισόβια στην φυλακή. Ισόβιος είναι και ο δικός μας πόνος από την απώλεια της Ελένης μας».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση έγινε η κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, που θα συμπληρώσουν την έδρα, η οποία θα ασχοληθεί με την εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα, κατόπιν αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου για μεταφορά επικαλούμενος λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης, αν η δίκη διεξαγόταν στο νησί.

Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν περίπου δέκα μάρτυρες και εκτιμάται πως θα απαιτηθεί άλλη μία ή και περισσότερες δικάσιμοι πριν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του.

Η υπόθεση συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη, όταν το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018 ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής διαπίστωσε πως στην παραλία Φώκια στην Ρόδο επέπλεε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως η νεαρή γυναίκα πριν βρεθεί στο νερό έχει χτυπηθεί άσχημα, επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Η σωρός αναγνωρίστηκε. Ανήκε στην Ελένη Τοπαλούδη φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η έρευνα του Λιμενικού αποκάλυψε τον νεαρότερο από τους δύο δράστες με τον οποίο συναντήθηκε η φοιτήτρια το επίμαχο βράδυ. Εκείνος με την κατάθεση του οδήγησε στον δεύτερο δράστη. Και οι δύο από την πρώτη στιγμή αλληλοκατηγορούνται επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο για το έγκλημα.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ