ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ

Σε καλό κλίμα και με ενωτική διάθεση με τη συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων γύρω από την παραγωγή της φέτας πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη, σύσκεψη η οποία οδήγησε στην υπογραφή της συμφωνίας για τη δημιουργία διεπαγγελματικής στη φέτα.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΕΚ, του ΣΕΚ, της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, του Κλασικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων, των Βιομηχανιών Γάλακτος και των Τυροκόμων που μετά από 7ωρη συζήτηση κατέληξαν στη συμφωνία για τη σύνθεση της διεπαγγελματικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχε και ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ, Κόκουρας με την ιδιότητα του Τεχνικού Συμβούλου της ομοσπονδίας.

Οπως τονίστηκε μετά την επίτευξη της συμφωνίας καθοριστικό ρόλο για τη σημερινή εξέλιξη έπαιξε η κατάθεση του φακέλου από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και τους Βιομήχανους στις 30 Δεκεμβρίου γεγονός που ανάγκασε όλους τους εμπλεκόμενους να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά και οι συνεχείς πιέσεις που ασκούσε προς όλους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης για να λήξει θετικά το θέμα της δημιουργίας της διεπαγγελματικής στη φέτα.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ