Α.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Η ΕΡΤ1 ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ…

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου δηλώνει την δυσαρέσκεια του προς τους συντελεστές της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ1 στην οποία είχαν καλεστεί ο πρόεδρος του συλλόγου μας αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος των Αμβυκούχων της επαρχίας Τυρνάβου ώστε να μιλήσουν για τα προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το χύμα τσίπουρο.

Στους οποίους δεν δόθηκε καθόλου η δυνατότητα να απαντήσουν στο Γενικό Γραμματέα εμπορίου κ. Σταμπουλίδη πράγμα αντιδεολογικό. Ο οποίος με ένα μονόλογο δήλωσε καθαρά της πρόθεσης της κυβέρνησης και την πολιτική που θα ακολουθήσει υπέρ τον βιομηχάνων ποτών με εμπρηστικές δηλώσεις αλλά και ανακριβή στοιχεία για τις άδειες απόσταξης των διήμερων-αμπελουργών.

Χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας εμπορίου δήλωσε: (εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα το κάνουμε είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν αντιδράσεις είναι να εφαρμόσουμε μια νομοθεσία η οποία είναι στην σωστή κατεύθυνση δηλαδή προστατεύει το επώνυμο παραγωγικό προϊόν όπως είναι το τσίπουρο και η τσικουδιά και επίσης είναι η ώρα ότι αυτοί που παράγουν ποσότητες και ενισχύουν το εισόδημα τους να προχωρήσουν στην επόμενη φάση με εργαλεία όπως είναι το ΕΣΠΑ και πολλά ακόμα με τα οποία να τυποποιήσουν το προϊόν τους το οποίο θα φέρει πάνω τις ενδείξεις που απαιτούνται από την νομοθεσία), μας έδειξε καθαρά τις κυβερνητικές προθέσεις που υπάρχουν.

Προθέσεις ενάντια στους αγρότες που οδηγούν στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αμβυκούχων-αμπελουργών και σε ξεπάτωμα χιλιάδων αμπελιών σε όλη την επικράτεια. Πλήγμα ανεπανόρθωτο θα υποστεί και η τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής που είναι καθαρά αμπελουργική. Καλουμε όλους τους φορείς να πάρουν θέση επί του θέματος στηρίζοντας τα αιτήματα μας. Κυρίως όμως καλούμε όλους τους συναδέλφους σε άμεση κινητοποίηση το επόμενο διάστημα ώστε να δώσουμε αγωνιστική και δυναμική απάντηση στο δρόμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συζήτηση στην ΕΡΤ:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ