ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΜΙΑ ΑΡΓΙΑ

Τελικά οι φωστήρες του υπουργείου Παιδείας κατάφεραν με την προχειρότητα, την επιπολαιότητα και προφανώς την ανικανότητά τους να δημιουργήσουν ένα χάος γύρω από την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών, αφού στην εγκύκλιο της υφυπουργού για την κατάργηση της αργίας, ήλθε ένα δελτίο τύπου (!) του υπουργείου που ουσιαστικά αναίρεσε την εγκύκλιο της υφυπουργού.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πιο συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχαράκη με εγκύκλιό της που έφτασε σε όλες τις σχολικές μονάδες μετέτρεπε την αργία της 30ης Ιανουαρίου σε ημιαργία, αφού όριζε σαφώς ότι εκείνη την ημέρα δεν θα γίνονται μαθήματα αλλά κάποιες εκδηλώσεις προς τιμή των τριών ιεραρχών.

Ειδικότερα στην εγκύκλιό της αναφέρονται τα παρακάτω:

«Εορτή των Τριών Ιεραρχών»
Εν όψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.
Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και ενώ αυτά ίσχυαν μέχρι το πρωί σήμερα, ήλθε ένα δελτίο Τύπου του υπουργείου, σημειωτέον χωρίς υπογραφή, το οποίο άλλαξε και πάλι τα όσα γνωρίζαμε για την ημέρα των τριών ιεραρχών, αφού το συγκεκριμένο κείμενο ανέφερε ότι τα σχολεία την ημέρα αυτή θα είναι ανοικτά και μετά τον εορτασμό θα γίνει κανονικά το μάθημα:

Πιο συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

“Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου. Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω”.

Δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ένα δελτίο Τύπου να καταργεί μία εγκύκλιο και, το χειρότερο, να μην υπάρχει συνεννόηση μεταξύ υπουργού και υφυπουργού.

Αλήθεια το δελτίο Τύπου καταργεί εγκύκλιο, ή στο υπουργείο προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά;

Ας επέμβει με δική της εγκύκλιο η υπουργός.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ