Η ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ… ΕΜΕΙΣ ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιώργος Αδαμούλης, εκπαιδευτικός, πολιτευτής Λάρισας της ΝΔ

Η Τουρκία του Ερντογάν κατάφερε να προκαλεί, να παραβιάζει το Διεθνές δίκαιο κ ταυτόχρονα να συνομιλεί με όλους τούς μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας πολιτικής σκακιέρας .

Ο Ερντογάν, συνομιλεί με τον πρόεδρο της Αμερικής Τραμπ, απολαμβάνοντας την εύνοια του, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, μαζί με τον οποίο σχεδιάζουν την επόμενη μέρα στην Συρία , με την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ, όπου σε λίγες μέρες στο Βερολίνο θα συζητηθεί το μέλλον της Λιβύης.

Η αναθεωρητική Τουρκία προκαλεί πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής, λειτουργώντας μαξιμαλιστικά, διεκδικεί τη διεύρυνση της επιρροής και των συμφερόντων της, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, και αυτό επαγωγικά βοηθά την προσέγγιση της χώρας μας με αυτές.
Έστω κ έτσι δημιουργείται ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Ενώ εμείς επικαλούμαστε το Διεθνές δίκαιο, η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην περιοχή καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς δικαίου με την ανακήρυξη ΑΟΖ Νοτιοανατολικά της Κρήτης ανάμεσα σε αυτήν και την Λιβύη.
Ταυτόχρονα οι δυο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ τους.
Εμείς τί κάναμε ; Δυστυχώς αιφνιδιαστήκαμε.

Αυτή λοιπόν, η προκλητικά παραβατική Τουρκία, είναι η μόνη χώρα της Ανατολικής Μεσογείου, που συμμετέχει στις διεθνείς διασκέψεις, όπου συζητιούνται και θα ληφθούν οι αποφάσεις, για τη νέα κατανομή των επιρροών, στην ευρύτερη περιοχή.
Εμείς τί κάνουμε;

Είμαστε Χώρα μέλους του ΝΑΤΟ κ της ΕΕ.
Πρέπει να απαιτήσουμε, ώστε να συμμετέχουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν το γεωπολιτικό μέλλον της περιοχής μας.
Αυτό πρέπει να κάνουμε.

Σήμερα στην Μόσχα, οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και Τουρκίας, έχουν καλέσει τον Σαράτζ και τον Χαφτάρ, για να συμφωνήσουν τους όρους της εκεχειρίας και την πολιτική της νέας κυβέρνησης πού θα προκύψει.

Την ίδια στιγμή, εμείς εισπράττουμε απογοήτευση, απο τούς φίλους κ συμμάχους μας, αφού το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, διέψευσε τις πληροφορίες, που διακίνησε η Ελληνική κυβέρνηση μετά το τέλος του ταξιδιού, ότι η Ουάσιγκτον θα έπαιρνε πρωτοβουλία εκτόνωσης της έντασης στο Αιγαίο κ στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή η φίλη μας ή Μέρκελ στη Μόσχα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πούτιν δηλώνει :

Ελπίζω να έχει αποτελέσματα, η κοινή προσπάθεια Ρωσίας-Τουρκίας, για την κατάπαυση του πυρός στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης και την πολιτική επίλυση του προβλήματος.

Τα καταλαβαίνουν όλα αυτά στην κυβέρνηση;
Καταλαβαίνουν, ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μας τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες;

Καταλαβαίνουν, ότι κάτι πρέπει να κάνουμε , για να μη βρεθούμε σύντομα μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις , που θα αγγίξουν ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας.

Στο ερώτημα που τίθεται από το λόμπι του κατευνασμού είναι :
Τι θα κάνουμε πόλεμο;
Η απάντηση είναι προφανής. Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν θέλει πόλεμο.

Η χώρα μας σωστά επιλέγει τον ειρηνικό δρόμο. Όμως ταυτόχρονα, πρέπει να κάνουμε σαφές προς φίλους κ εχθρούς, ότι δεν πρόκειται να εκχωρήσουμε ούτε σπιθαμή Ελληνικής γης.

Ήρθε η ώρα να στείλουμε μήνυμα αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας, προχωρώντας στην ανακήρυξη της δικής μας ΑΟΖ, και ταυτόχρονα στην οριοθέτηση της με την Κύπρο στην περιοχή που το έκανε η Τουρκία και αμέσως μετά με την Αίγυπτο.

Έτσι ακυρώνεται, ότι παράνομο τετελεσμένο προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία στην περιοχή, με το μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη.

Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει στην άκρη, τα διαχρονικά φοβικά σύνδρομα της μεταπολίτευσης κ να καλέσει όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, για να συμφωνήσουν σε ένα οδικό Χάρτη κατοχύρωσης των εθνικών κυριαρχικών Δικαιωμάτων , όπως αυτά προβλέπονται από το Διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θαλάσσης και από τις διεθνείς συμφωνίες, όπως αυτή της Λοζάνης .

Οι καιροί ου μενετοί. Αναμετρώμαστε με την ιστορία μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ