Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Τάσος Παππάς*

Ο ένας -υπουργός, κορυφαίο κομματικό στέλεχος, ωκύπους (από κανάλι σε κανάλι), κατά δήλωσή του ευσεβής χριστιανός- φοβάται ότι η πατρίδα κινδυνεύει από τους λαθρομετανάστες οι οποίοι, αν πιστέψουμε ορισμένους ομοτράπεζούς του (με ή χωρίς ράσα), δεν έρχονται τυχαία στη χώρα.

Κινούνται στη βάση ενός σχεδίου (δεν μας λένε ποιος το εκπόνησε, υποθέτω ότι υποψιάζονται τον προαιώνιο εχθρό, τους γείτονες ντε) με στόχο την αλλοίωση του πληθυσμού και εθνολογικά και θρησκευτικά. Μείζων απειλή. Οπότε δεν χρειάζεται να θλιβόμαστε όταν κάποιοι απ’ αυτούς (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που δεν έχουν προλάβει να αμαρτήσουν σε καμία θρησκεία) πνίγονται στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Ας πρόσεχαν. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα καταφύγιο αλλόθρησκων και στη συνέχεια ορμητήριο τρομοκρατών. Είμαστε φιλόξενοι αν πρόκειται για τουρίστες και επενδυτές, απ’ όπου κι αν κρατάει η σκούφια τους, σε όποιο Θεό κι αν πιστεύουν, ακόμη κι αν δεν πιστεύουν πουθενά. Το πορτοφόλι τους μάς ενδιαφέρει. Αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι να αφήσουμε τη χώρα χωρίς προστασία, έρμαιο στα στίφη των ρακένδυτων. Θα χτίσουμε τις Κερκόπορτες που μας κληροδότησαν οι προηγούμενοι, οι εθνομηδενιστές, οι άθεοι, οι οπαδοί της θεωρίας «οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα».

Η άλλη -υπουργός κι αυτή, και μάλιστα αρμόδια για θέματα Παιδείας και Θρησκευμάτων, που με την ανάληψη των καθηκόντων της κάλεσε τους ιεροδιδασκάλους (τι είναι τούτο δεν ξέρω) να τη βοηθήσουν (για ποιο πράγμα άραγε;)- αποφάσισε να καταργήσει τη σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών (προς Θεού, μην πάει το μυαλό σας σε αντιχριστιανική μεθόδευση) και στη θέση της να βάλει (σιγά που θα αφήσουμε τα παιδιά να κυκλοφορούν ασκόπως στις καφετέριες) εκπαιδευτικές και θρησκευτικές δραστηριότητες. Δηλαδή, κάτι σαν τα κατηχητικά των προηγούμενων δεκαετιών. Για υποχρεωτικό εκκλησιασμό κάθε Σάββατο, νηστεία κάθε Τετάρτη, δεν μας έχει πει για την ώρα κάτι. Προβληματίζεται. Προφανώς εκτίμησε ότι η νεολαία, επειδή δεν είναι όσο επιβάλλεται θρήσκα, απαιτείται, για να είναι σε θέση να αντισταθεί στους πειρασμούς πάσης φύσεως και προελεύσεως, να δεχτεί μια γερή δόση ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Αλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, το υπουργείο της λέγεται και Θρησκευμάτων. Αλλωστε με τη διοίκηση της Εκκλησίας η κυβέρνησή μας τα πάει πολύ καλά. Και μεγάλους σταυρούς κάνουν οι υπουργοί και στις λιτανείες ιερών εικόνων συμμετέχουν και οικονομικές δοσοληψίες έχουν με τους δεσπότες. Και αφού η προηγούμενη κυβέρνηση δείλιασε σκανδαλωδώς να υλοποιήσει αυτό που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στις διακηρύξεις της (τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας), η σημερινή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εφαρμόσει τη δική της ατζέντα. Ποτέ δεν έκρυψε ότι το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» είναι το ιδεολογικό σύμπαν της.

Ο τρίτος και καλύτερος (λόγω θέσης στην ιεραρχία του επιτελικού κράτους) αποφάσισε να ενισχύσει με δύο εκατομμύρια δολάρια (θα τα δίνει κάθε χρόνο παρακαλώ) τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης. Από το προσωπικό βαλάντιό του ώστε να τοποθετηθεί και μία πλακέτα στην είσοδο της σχολής που θα τον αποθεώνει ως ευεργέτη; Οχι δα. Από το δημόσιο ταμείο. Με άλλα λόγια θα πληρώνουν και οι Ελληνες μουσουλμάνοι και οι Ελληνες καθολικοί και οι Ελληνες αγνωστικιστές και οι Ελληνες άθεοι. Η εξήγηση; «Η διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων της Αμερικής αποτελεί εθνικό καθήκον και υπηρετεί απολύτως το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον». Να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Η χουβαρντάδικη προσφορά έγινε για να εξευμενιστεί το δεξιό κομμάτι της ομογένειας, το οποίο έχει βγει στα κεραμίδια μετά την αναγκαστική παραίτηση του (ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις το πτυχίο μου) υφυπουργού. Τώρα που οι ομογενείς θα ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, δεν πρέπει να τους θυμώνουμε.

Ανάγωγα

Το Ιράν έκανε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας για την κάλυψη που προσέφερε ο κ. Μητσοτάκης στον Τραμπ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ώστε να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Ο απολογισμός της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ; Αυτό δεν ήταν ταξίδι, ήταν γύρος… θριάμβου.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ