ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανακοίνωση της γραμματείας Λάρισας των ΣΥΝΕΚ

Η μεροληψία της κυβέρνησης της ΝΔ υπέρ του ιδιωτικού τομέα είναι ορατή και στο χώρο της εκπαίδευσης. Ήδη έχουμε ψηφισμένα μέτρα όπως η κατάργηση των 37 νέων τμημάτων στα Πανεπιστήμια, η ακύρωση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (τι να τους κάνουμε τόσους δικηγόρους, αλλά την ίδια στιγμή είμαστε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων),

η επαγγελματική ισοτιμία των κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια με διαδικασίες express.

Ειδικότερα, το τελευταίο μέτρο έρχεται να αξιοποιηθεί για την αναγνώριση των πτυχίων κολεγίων για το διορισμό εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, με τροπολογία σε σχέδιο νόμου που ήδη συζητείται στη Βουλή, το ΑΣΕΠ θα κάνει δεκτά και πτυχία ιδρυμάτων της αλλοδαπής τα οποία έχουν ακαδημαϊκή ή επαγγελματική ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Επιχειρείται έτσι να παρακαμφθεί ο ΔΟΑΤΑΠ που αποφασίζει αποκλειστικά για την ακαδημαϊκή ισοτιμία (και ισχύει σήμερα) και να ανοίξει στην ουσία παράθυρο παραβίασης του άρθρου 16 του συντάγματος.

Το μήνυμα προς τους μαθητές και υποψήφιους φοιτητές είναι: «Διάλεξε, Δημόσιο πανεπιστήμιο μέσα από συνεχείς εξετάσεις και αφού γράψεις πάνω από 10 και πτυχίο αν το τελειώσεις στα 6 χρόνια ή Κολέγιο με βάση 0 και απεριόριστη διάρκεια φοίτησης αρκεί να το φυσάς;»

Την ίδια στιγμή που προχωρά με σταθερούς ρυθμούς στην απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου (βάση του 10 για εισαγωγή, χρηματοδότηση με βάση την αξιολόγηση, ορισμός αριθμού υποψηφίων από το πανεπιστήμιο, κατάργηση των διετών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ), η κυβέρνηση της ΝΔ είναι γαλαντόμα και ανοιχτοχέρα επιδοτώντας με 2 εκατομμύρια ετησίως την Θεολογική Σχολή της Βοστώνης και μάλιστα αναδρομικά από το 2019!!! Ο άριστος πρώην υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού πήρε την εκδίκησή του!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ