ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Κοντσιώτης, Msc Φυσικός, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας’

Ένα μικρό δείγμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας είναι και τα όσα συνέβησαν στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση (20/01/2020). Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αποσφράγιση του φακέλου με τις βαθμολογίες στην προσωπική συνέντευξη του κ. Μπασδαβάνου η οποία έγινε την προηγούμενη Πέμπτη (17/01/2020)

σε εκτέλεση της 79/2019 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας καθώς και ο καθορισμός της περαιτέρω διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος και η συμμόρφωση προς την απόφαση του Εφετείου.

Σε όλη την διαδικασία μέχρι σήμερα το συμβούλιο συνεδρίαζε χωρίς τη συμμετοχή της κα. Χαρχαρίδου, διορισμένο μέλος, μετά από αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε η ίδια και έγινε δεκτή από το συμβούλιο επειδή ήταν εγγεγραμμένη στον αξιολογικό πίνακα υποψηφίων διευθυντών. Έγιναν συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων 4 μηνες και πλέον χωρίς τη συμμετοχή της κας Χαρχαρίδου η οποία δεν συμμετείχε ούτε και στη διαδικασία της συνέντευξης. Σήμερα το απόγευμα προσήλθε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση αυτόκλητα και μας ενημέρωσε ότι το πρωι κατέθεσε αίτηση στη ΔΔΕ Λάρισας και ζητούσε την διαγραφή της από τον αξιολογικό πίνακα υποψηφίων διευθυντών (δεν γνωρίζω ούτε μας αποκάλυψε αν τους πήγε και το blanco για να την διαγράψουν!). Σύμφωνα με τα λεγόμενά της οι λόγοι εξαίρεσης που είχε επικαλεστεί εξέλιπαν και απαιτούσε να πάρει μέρος στη συνεδρίαση.

Τι μεσολάβησε και ξαφνικά θέλει να μετέχει στις συνεδριάσεις για το θέμα αυτό;

Πότε διαγράφηκε από τον αξιολογικό πίνακα και με ποια διαδικασία;

Υπάρχει νόμος που προβλέπει τη διαγραφή από τον αξιολογικό πίνακα μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου;

Είναι δυνατόν να μπαίνουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης παραβλέποντας το νόμο που διέπει τη λειτουργία του συμβουλίου;

Είναι δυνατόν να κάνεις αίτηση στη ΔΔΕ το πρωί και χωρίς να πάρεις απάντηση να απαιτείς να λάβεις μέρος σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ το απόγευμα;

Τελικά τι σκοπιμότητα υπάρχει σε αυτήν την ενέργεια;

Ο πρόεδρος του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ ζήτησε την αποχώρηση της κα. Χαρχαρίδου για να αρχίσει η συνεδρίαση η οποία πεισματικά το αρνήθηκε. Τελικά αποχώρησαν τα 3 από τα 6 μέλη του ΠΥΣΔΕ μαζί με την κα. Χαρχαρίδου και η συνεδρίαση διακόπηκε πριν καν αρχίσει. Αν μερικοί νομίζουν ότι ο νόμος εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ότι δεν υπάρχουν αρχές και μπορούν να τορπιλίζουν τις διαδικασίες “πλανώνται πλάνην οικτράν”. Οι συνάδελφοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιοί και πως τους εκπροσωπούν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ