ΣΕ ΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την ώρα της σύσκεψης στα Φάρσαλα, αντιπροσωπεία από τον Προμαχώνα συναντήθηκε με τον υπουργό Μ. Βορίδη

Έντονος είναι ο προβληματισμός και η αγωνία στις τάξεις των μικρομεσαίων αγροτών που για μια ακόμη φορά καλούνται να βγουν στον δρόμο του αγώνα, την ώρα που ένα από τα ισχυρότερα μπλόκα, αυτό του Προμαχώνα Σερρών, δείχνει να τραβά τον δικό του δρόμο.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως την ώρα που οι Θεσσαλοί αγρότες συνεδρίαζαν στα Φάρσαλα δρομολογώντας κινητοποιήσεις για τις 27 Ιανουαρίου συνάδελφοί τους των Σερρών με επικεφαλής τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Στέργιο Λίτο προχωρούσαν σε ανάρτηση ενημερώνοντας για συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη και κύριο θέμα συζήτησης το πετρέλαιο!

«Υπουργό γεωργίας έχουμε Μάκης Βορίδης!!! Πετρέλαιο έρχεται…», σημείωνε συνοδεύοντας με σχετική φωτογραφία ο Σερραίος συνδικαλιστής, με τον Λαρισαίο συνάδελφό του Χρ. Σιδερόπουλο να προτρέπει με σχόλιό του για την έκδοση δελτίου τύπου που θα αφορά στη συνάντηση στο υπουργείο.

Πάντως οι Θεσσαλοί μόνο ανυποψίαστοι δεν θα πρέπει να ήταν για τον… αντιπερισπασμό, καθώς οι προθέσεις φάνηκαν από το Δεκέμβρη, όταν η αντιπροσωπεία των Σερρών αποχώρησε από τη συνέλευση της Πανελλαδικής στη Νίκαια, χαρακτηρίζοντας μάλιστα με δηλώσεις τους στη δημόσια τηλεόραση «φιάσκο» τη διαδικασία.

Και επειδή τα περί «ασέβειας και δεν μας κρατήσαν θέση στο πάνελ» μάλλον δεν πείθουν κανέναν να υποθέσουμε πως ο κ. Λίτος αν και Σερραίος το κράτησε… μανιάτικο σε βάρος των κοινών προβλημάτων και του αγώνα;

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ