ΘΑΥΜΑ!!! ΟΙ ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ…

Τελικά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο υπουργείο Ανάπτυξης βάλθηκαν να μας τρελάνουν, σε μια προσπάθεια να κάνουν τα χατίρια κάποιων βιομήχανων της απόσταξης, αφού δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η απόφαση να επιβάλουν πρόστιμο σε όσα ουζερί, εστιατόρια ή καφενεία πωλούν ως τσίπουρο ή τσικουδιά το τσίπουρο που παράγουν οι αμπελοκαλλιεργητές – αμβυκούχοι.

Στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” δυστυχώς δεν υπάρχει μία λογική συνέχειας στις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων για αυτό και έχουμε τα παρακάτω ευτράπελα που σε άλλη περίπτωση θα ήταν μόνο για γέλια, αλλά εδώ παίζεται το μέλλον μιας καλλιέργειας αλλά και περιοχών όπως ο Τύρναβος.

Δείτε λοιπόν:

Το τελωνείο δίνει στους αμπελοκαλλιεργητές – αμβυκούχους άδεια απόσταξης τσίπουρου/τσικουδιάς.

Επίσης ο προϋπολογισμός του κράτους μιλάει για έσοδα από το “τσίπουρο διήμερων”,  η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναφέρει “τσίπουρο μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας αναφέρει “ειδικός φόρος κατανάλωσης τσίπουρο/τσικουδιά διήμερων”.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά με τους αμπελοκαλλιεργητές – αμβυκούχους που παράγουν τσίπουρο/τσικουδιά και φορολογούνται για την παραγωγή τσίπουρου/τσικουδιάς έρχεται το υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει το θαύμα του βαφτίζοντας το τσίπουρο/τσικουδιά απόσταγμα διημέρων.

Δυστυχώς ότι και να πούμε είναι λίγο αλλά καλά κάνουν αφού οι αντιδράσεις είναι από μηδαμινές έως ελάχιστες…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ