ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ! – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, η κυβέρνηση «σηκώνει το χέρι» για την άμεση συμμετοχή του ελληνικού στρατού στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης. Η εξέλιξη αυτή, που συνοδεύεται από την ανάλογη φρασεολογία («να χύσουμε ξανά το αίμα μας για τους συμμάχους μας»), αποτελεί μνημείο υποταγής στον ιμπεριαλισμό

και μετατροπής της χώρας σε εξάρτημα των δολοφόνων του πλανήτη. Εννοούν να χύσει η νεολαία το αίμα της, για το λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών αφεντικών, και των ντόπιων υποτακτικών τους.
Ο όποιος «μανδύας» των επιχειρήσεων (υποτίθεται «ειρηνευτική» δύναμη, τάχα για το «σταμάτημα του εμπάργκο όπλων») δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα χιλιοειπωμένο ψέμα. Όπως παλιότερα οι περίφημες «ειρηνευτικές» επεμβάσεις που κομμάτιαζαν χώρες. Μια τέτοια επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών κομμάτιασε πριν δέκα χρόνια τη Λιβύη και προκάλεσε τον ατελείωτο εμφύλιο πόλεμο. Αν ενδιαφέρεται τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ ή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να μην πηγαίνουν όπλα σε άλλες χώρες και να μην σκοτώνονται οι λαοί, ας κλείσουν τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου. Αυτές που επεκτάθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, και πρόκειται να επεκταθούν ακόμα περισσότερο, με τη συμφωνία που φέρνει η ΝΔ στη Βουλή! Αυτές οι βάσεις του θανάτου ευθύνονται για όλη αυτή την αιματοχυσία, σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων. Το μόνο πράγμα που θα καταφέρει η ενδεχόμενη εμπλοκή του ελληνικού στρατού στη Λιβύη, είναι να σκορπίσει το θάνατο, να ρημάξει το λαό της, να υποδαυλίσει ακόμα περισσότερο τον εμφύλιο πόλεμο, να δημιουργήσει περισσότερα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα. Να μετατρέψει τη Λιβύη σε νέα Συρία.
Όχι όμως μόνο αυτά. Η ελληνική εμπλοκή στη Λιβύη φέρνει τον πόλεμο από την περιοχή μας, στη χώρα μας. Θα προκαλέσει κλιμάκωση όλων των ανταγωνισμών, και ειδικά των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, οι οποίες ανταγωνίζονται για την εύνοια των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία), ώστε να κερδίσουν «πόντους» η μία ενάντια στην άλλη. Και δε διστάζουν αμφότερες να στείλουν τα παιδιά από τα λαϊκά και εργατικά στρώματα, αυτά που έχουν εξαθλιώσει και φτωχοποιήσει, να σκοτωθούν και να σκοτώσουν, προκειμένου να κερδίσουν «πόντους». Ώστε να ζητήσουν ύστερα «ανταλλάγματα» η μία ενάντια στην άλλη, στο ζήτημα των ΑΟΖ και των θαλάσσιων συνόρων. Φέρνοντας ακόμα πιο κοντά την πιθανότητα μιας επικίνδυνης ελληνοτουρκικής κλιμάκωσης. Αυτό είναι και το περιεχόμενο των συμμαχιών Τουρκίας και Ελλάδας με τα αντιμαχόμενα μέρη του λιβυκού εμφυλίου.
Κανείς Έλληνας φαντάρος δεν έχει δουλειά στη Λιβύη, να θυσιαστεί για τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο! Καμιά σπιθαμή της χώρας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Η θέση της νεολαίας και του λαού μας είναι στο δρόμο, στην οικοδόμηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος! Για να σταματήσουν οι πόλεμοι και τα σφαγεία των λαών. Για να αποτραπεί ο εμπρησμός της περιοχής μας!

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΜΕΣΗ Ή ΕΜΜΕΣΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ