ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ «ΠΛΗΓΩΣΕ» ΤΗΝ ΑΕΛ Ο ΝΤΑΟΥΝΤΑ

Προβλημάτισε για μια ακόμη φορά με την απόδοσή της η ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της εμβόλιμης 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL 1 και σε ένα κομβικό παιχνίδι παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στο FC ARENA στον Παναιτωλικό του Αμπιόλα Ντάουντα, με τον Νιγηριανό μάλιστα να πετυχαίνει δύο τέρματα εις βάρος της πρώην ομάδας του.

Το συγκρότημα του Μ. Χάβου που καιγόταν για βαθμούς έδειξε από νωρίς πως ήρθε για να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση και μόλις στο 10’ ο Ντάουντα πήρε τη μπάλα από το κέντρο, κατάφερε να αποφύγει τον Σετσέροβιτς και έπιασε το σουτ από τον άξονα, με τον Κρίστινσον να απομακρύνει τον κίνδυνο, ενώ ο Παναιτωλικός μετουσίωσε σε γκολ την καλύτερη εικόνα του στο γήπεδο στο 28’, όταν Ντίας και Άλβαρεζ άλλαξαν τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Ντάουντα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Κρίστινσον και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 0-1, δίχως μάλιστα να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε.

Η ΑΕΛ, που ήταν ανύπαρκτη στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 54’ ο Ουάρντα έκανε ωραία ατομική ενέργεια για να διώξει σε κόρνερ η άμυνα, ωστόσο ο Παναιτωλικός χτύπησε και πάλι στο 63’, με τον Ντάουντα με σουτ στην κίνηση να σημειώνει το 0-2 «παγώνοντας» το γήπεδο.

Με τα «σύννεφα» της ήττας να συγκεντρώνονται για τα καλά πάνω από το ARENA οι παίκτες της ΑΕΛ βρήκαν απαντήσεις και στο 77’ η σέντρα του Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε το χέρι του Κέβιν εντός περιοχής με τον Ουάρντα να μην αστοχεί στο πέναλτι που δόθηκε μειώνοντας σε 1-2.

Από τα 11 βήματα ήρθε και η ισοφάριση, όταν στο 84’ ο Φρεντ μάρκαρε αντικανονικά τον Ουάρντα εντός περιοχής και ο Αιγύπτιος με νέα εύστοχη εκτέλεση σημείωσε το 2-2, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, ενώ από το 89’ ο Παναιτωλικός αναγκάστηκε να αγωνισθεί με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιγγάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως παρά τις προβλέψεις η ΑΕΛ χρησιμοποίησε και τα τρία νέα μεταγραφικά της αποκτήματα, με τον Μούζεκ μάλιστα να ξεκινά στην 11άδα, όπως και οι δηλώσεις του τεχνικού Μ. Γρηγορίου, που διαχωρίζοντας τη θέση του από τη διοίκηση ανέφερε πως ουδέποτε μίλησε για 6άδα και έξοδο στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως στόχος είναι η παραμονή.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μούζεκ, Μόρας, Μιχαήλ, Κάτσε (46’ Σίλβα Βινίσιους), Σετσέροβιτς (75’ Γκαζάλ), Ουάρντα, Μπούστος, Μιλοσάβλιεβιτς, Παπάζογλου (63’ Νούνιτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης (78’ Ντουάρτε), Κέβιν, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Τσιγγάρας, Σιέστεντ, Ντίας, Ρόσα, Άλβαρεζ (87’ Ντάλσιο), Ντάουντα (80’ Μπαΐροβιτς).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ