ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας που λέει «Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!» και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

H κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη στην ψήφιση των  αρνητικών ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών  κολεγίων. Παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις για τους εκπαιδευτικούς –τους οποίους κατηγορεί για αφερεγγυότητα-  με τον τριετή αποκλεισμό  όσων αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία μετά το διορισμό  παραβλέποντας  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα τα χρόνια της αδιοριστίας.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις  και θα συνεχίσουν ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή τους.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας  απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

  1. Στην αγωνιστική κινητοποίηση στην Αθήνα, την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, στις 12:30 στη Βουλή, που θα πραγματοποιηθεί από Ο.Λ.Μ.Ε – Δ.Ο.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Προκηρύσσει  3ωρη στάση εργασίας τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού και 3 τελευταίες του απογευματινού κύκλου προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/σσες στη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή. Για τον ίδιο λόγο η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει  3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου. Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας  θα καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης.

  1. Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Θεσσαλίας την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, στις 14:15.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ