Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πληροφορικής είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη την Τετάρτη 22-01-2020 για να συζητήσει μαζί του τις τρέχουσες εξελίξεις στο μάθημα της Πληροφορικής στην Π/θμια & Β/θμια Εκπ/ση και να του επιδώσει υπόμνημα σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις μας.
Στη συνάντηση αυτή , η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί και η αγωνία όλων των εκπαιδευτικών πληροφορικών για τα τρέχοντα αλλά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου όπως η απώλεια ωρών στην Β/θμια, ο άλλοτε απαρχαιωμένος και άλλοτε ανύπαρκτος εργαστηριακός εξοπλισμός (ειδικά στην Α/θμια), η ουσιαστική έλλειψη τεχνικής υποστήριξης μετά την κατάργηση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., η απουσία συγγράμματος για την Α/θμια, η μη ύπαρξη αναγνώρισης 3ης εργαστηριακής απασχόλησης στους υπεύθυνους εργαστηρίων κ.α..
Ο κ. Δοδοντσάκης τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας ότι όλα τα αιτήματα και οι θέσεις που παρουσιάσαμε είναι λογικά και δικαιολογημένα. Όσο αφορά τον εργαστηριακό εξοπλισμό ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού προς τις σχολικές μονάδες από τον Διαγωνισμό προμήθειας που είχε εξαγγείλει η Περιφέρεια (ύψους 5.500.000€ ) και μάλιστα ανέφερε πως για την Λάρισα και την Καρδίτσα θα πραγματοποιηθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Η Μαγνησία, τα Τρίκαλα και τα ΕΠΑ.Λ. θα παραλάβουν προς τα τέλη του σχολικού έτους.
Επίσης, συμφώνησε με την πάγια θέση του συλλόγου ότι μονόωρο μάθημα Πληροφορικής, ειδικά στη Β/θμια, δεν θα έπρεπε να υφίσταται καθότι έτσι υποβαθμίζεται καθώς και με τη πρόταση για την καθιέρωση δίωρου μαθήματος Πληροφορικής στο Γυμνάσιο και στα μαθήματα της Α & Β Λυκείου, μετατρέποντας παράλληλα και το μάθημα της Α Λυκείου σε Γενικής Παιδείας.
Παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποστελέχωση των νέων δομών που αντικατέστησαν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και έλαβε σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις στο θέμα αυτό (δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικού από άλλο νομό κ,λπ.). Τέλος, έγινε αναφορά στην θετική εξέλιξη της θέσπισης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠΠ) και σε αυτό το σημείο επισημάνθηκε το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα παιδιά που παρακολούθησαν τον κύκλο μαθημάτων της χρονιάς 2018-19, αλλά δεν εξετάστηκαν για να λάβουν την εν λόγω πιστοποίηση.
Το ΔΣ του ΣΕΠΠΔΕΛ θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των προαναφερθέντων θεμάτων και θα παρεμβαίνει κατάλληλα όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο.