ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ 1ης ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με τον δικό της τρόπο η καθεμία από τις τρεις βουλευτίνες του νομού Λάρισας προσεγγίζουν την εκλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ύπατο Πολιτειακό αξίωμα και μάλιστα ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι κ.κ. Στ. Μπίζιου (ΝΔ), Αν. Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ) και Ευ. Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ) στις δηλώσεις τους αναφέρουν:

Στέλλα Μπίζιου: Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα παντού

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου, αμέσως μετά την ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο για την εκλογή της νέας Πρόεδρου της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ψηφοφορία και η εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου στη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας συνιστούν μια ιστορική στιγμή. Μια άξια και ικανή δικαστικός ανέρχεται στο υψηλότερο θεσμικό σκαλί του τόπου σηματοδοτώντας έτσι μια νέα μέρα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πρότεινε την κ. Σακελλαροπούλου και όλοι εμείς οι βουλευτές της ΚΟ της ΝΔ που στηρίξαμε την επιλογή του είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Η χώρα μας αλλάζει σελίδα παντού. Και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται πλήρως ο ελληνικός λαός».

Άννα Βαγενά: Χαίρομαι διπλά για την εκλογή της

Στη δήλωσή της η κ. Βαγενά σημειώνει:

“Συγχαίρω την κ. Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα, της Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτή τη θέση.

Βεβαίως, τιμούμε και τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για την άψογη θητεία του.

Χαίρομαι διπλά για την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου, γιατί είναι γυναίκα, καταξιωμένη επιστήμονας και προοδευτικός άνθρωπος, όπως απέδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά ότι υπερασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών να πάρουν ιθαγένεια, στήριξε τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, τάχθηκε υπέρ της μη αναγραφής θρησκεύματος στις ταυτότητες και απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης, είναι γειτόνισσα μου στην πολύπαθη γειτονιά του Μεταξουργείου στην Αθήνα και ελπίζω με αυτή την ευκαιρία να “καθαρίσει” η γειτονιά μας από τα ναρκωτικά”.

Ευ. Λιακούλη: Στο πρόσωπό της νέας ΠτΔ βλέπουμε την ευαίσθητη και την ανθρωποκεντρική αντίληψη για την πολιτική

Τέλος η κ. Λιακούλη τονίζει τα εξής:

“Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και από εμάς, από το Κίνημα Αλλαγής.

Στην εποχή που εθνικά μας ζητήματα βρίσκονται σε κρίση, η γειτονιά της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε διπλωματικό πυρετό, η Λιβύη φλέγεται παρά την δήθεν εκεχειρία, η Ευρώπη στέκει αμήχανη και αποκλείει την Ελλάδα από τη σύσκεψη του Βερολίνου, το προσφυγικό, κατά κοινή ομολογία, δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο στη χώρα, η ενότητα και η  συναίνεση,  είναι το  μεγάλο ζητούμενο για το παρόν και το μέλλον μας.

Η σημερινή συναίνεση των πολιτικών χώρων στο πρόσωπο της νέας ΠτΔ,  δίνει μήνυμα συναίνεσης και εθνικής συνεννόησης.

Παράλληλα, συνδέει το πρόσωπο του ύπατου πολιτειακού αξιώματος, με τη δικαιοσύνη και με την ισοτιμία των πολιτών, καθώς και την καλή συνέργεια και την συνύπαρξη της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, προς το συμφέρον της χώρας.

Το φύλο του προσώπου, το γεγονός ότι η Πρόεδρος είναι η πρώτη γυναίκα στο ύπατο αξίωμα, γεννά μόνο ελπίδες για τη χώρα και το λαό μας.

Είναι η ίδια μητέρα ενός παιδιού. Ποτέ δεν θα ήθελε να δει το παιδί της να ζει σε περίοδο πολέμου!

Είναι η ίδια γυναίκα. Ποτέ δεν θα επέτρεπε έμφυλη διάκριση!

Στο πρόσωπό της βλέπουμε την ευαίσθητη ματιά στην πολιτική, την ανθρωποκεντρική αντίληψη για την πολιτική. Της ευχόμαστε καλή θητεία και να επιβεβαιώσει όλες τις προσδοκίες του λαού μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ