ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας τιμήθηκε η Ημέρα μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από το Ναζιστικό Καθεστώς! Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν σήμερα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, ο χώρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (Δ.Ω.Λ.), όπου το κάθε σχολείο παρουσίασε τις δραστηριότητες που διεξήγαγε σχετικά με το θέμα αυτό.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου, το οποίο παρουσίασε τις εργασίες των μαθητών σχετικά με το Ολοκαύτωμα μέσα από λογοτεχνικά έργα θυμάτων των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές Αρλέτος Θοδωρής, Μακαγιός Γιώργος και Μπαϊραχτάρη Ζωή παρουσίασαν τρεις επιστολές εμπνευσμένες από τα βιβλία των Ροζίνα Ασσέρ Πάρδο, Πρίμο Λέβι και Άννα Φράνκ, οι οποίες απευθύνονταν στους τρεις αυτούς συγγραφείς αντίστοιχα!

Επίσης, στο Φουαγιέ του ΔΩΛ εκτέθηκαν μεταξύ άλλων έργων μαθητών και οι τρεις καρτ-ποστάλ, τις οποίες κατασκεύασαν οι προαναφερθέντες μαθητές του ΓΕ.Λ. Τυρνάβου. Τους μαθητές βοήθησαν στην έρευνα και συγγραφή των κειμένων η κ. Κακαρόντζα Έβελιν και στη δημιουργία των καρτ-ποστάλ η κ. Καλαμπαλίκη Ελένη. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ