ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο επικίνδυνος κοροναϊός που έχει σημάνει συναγερμό κυρίως στην Κίνα αλλά και παγκόσμια ανησυχία, χτύπησε και την πόρτα της Ευρώπης. Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού στη γηραιά ήπειρο και καταγράφηκαν στη Γαλλία.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, το πρώτο στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.

Η Γαλλίδα υπουργός Υγείας ανέφερε ότι και οι δύο ασθενείς είχαν ταξιδέψει στην Κίνα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα. «Έχουμε δύο περιπτώσεις. Πιθανόν θα έχουμε κι άλλες», είπε.

Στην Ιταλία δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι υποψίες για δύο κρούσματα σε Μπάρι και Πάρμα. Η τραγουδίστρια που εντοπίστηκε στο Μπάρι με συμπτώματα λοίμωξης δεν έχει προσβληθεί από τον κινεζικό ιό, έδειξαν οι εξετάσεις. Παράλληλα, μια άλλη γυναίκα μουσικός νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάρμα, αλλά έχει διαγνωστεί με γρίπη τύπου Β και ήδη έχει υποχωρήσει ο πυρετός. Έτσι, αν και δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα των ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων, αποδυναμώνεται το σενάριο να έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ, ενώ πάνω από 170 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του ιού.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ