ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας” και της ΕΛΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις αντιεκπαιδευτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας.

«Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που μαθηματικά οδηγούν στην υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολεγίων καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί, ζητώντας την απόσυρσή τους.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Γ. Δοδοντσάκη, ο οποίος και θα μεταφέρει το αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο, με τους εκπαιδευτικούς να επαναλαμβάνουν πως δεν δέχονται σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων καθώς και την επαναφορά τιμωρητικών διατάξεων που στρέφονται εναντίον του κλάδου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ