EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 14ου ΓΕΛ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι μαθητές του τμήματος Υγείας της Γ΄ τάξης του 14ου Γενικού Λυκείου Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος Βιολογίας Προσανατολισμού.

Τους μαθητές υποδέχθηκε η κ. Ευτυχία Δεληζήση, μέλος του Διοικητικού προσωπικού και ακολούθησε σύντομη εισήγηση στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» σχετικά με τις δραστηριότητες του Τμήματος Ιατρικής από την κ. Βίκυ Μηνά, μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Φαρμακολογίας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Εργαστηρίου και ενημερώθηκαν για τα διάφορα χημικά αντιδραστήρια και όργανα αλλά και για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σε ένα εργαστήριο. Ακολούθως συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Εργαστηρίου όπου η κ. Ευτυχία Ασπροδίνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, έδωσε διάλεξη με θέμα την ανατομία, φυσιολογία και φαρμακολογία του Νευρικού Συστήματος του ανθρώπου καθώς και τη σημασία της βασικής και κλινικής έρευνας στην αντιμετώπιση νόσων του νευρικού συστήματος. Οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον μέσω ερωτήσεων που τους τέθηκαν αλλά και ερωτήσεων που έθεταν οι ίδιοι στην κ. Ασπροδίνη.  Επισκέφθηκαν επίσης το Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε επίδειξη εκτομής του ιπποκάμπου από εγκέφαλο πειραματόζωου και παρασκευάσματος. Ξεναγήθηκαν στην έκθεση σκελετικών λειψάνων ζώων που έζησαν κατά την Παλαιολιθική εποχή στην περιοχή της Θεσσαλίας

Η επίσκεψη έκλεισε με την ξενάγηση των μαθητών στους χώρους της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Ιατρικής και συγκεκριμένα στις αίθουσες μελέτης και εργασιών και ενημερώθηκαν από την κ. Μαρία Τσιούτσιου, Διοικητική Υπάλληλο, για την προσφορά της βιβλιοθήκης στην υποστήριξη και προώθηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο από τις εγκαταστάσεις, όσο και από την παρουσίαση του επιστημονικού και ερευνητικού έργου του εργαστηρίου Φαρμακολογίας.

Η διευθύντρια κ. Ασπασία Γραβάνη και οι συντονίστριες καθηγήτριες κ.κ. Ελισάβετ Παπαστεργίου, Βιολόγος και Ροδοθέα Φυτανή, Χημικός, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην κ. Ασπροδίνη και σε όλον το προσωπικό για την άψογη υποδοχή, φιλοξενία και ξενάγηση που παρείχαν στους μαθητές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ