ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΟΥ «ΦΩΝΑΖΕΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης μέσα στο 2020 η ΑΕΛ που στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL 1 υποδέχθηκε στο FC ARENA τον φορμαρισμένο ΠΑΟ γνωρίζοντας την ήττα με 0-2, με τα πέναλτι και το VAR να έχουν την τιμητική τους!

Οι παίκτες του Γ. Δώνη πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν από νωρίς τη «βυσσινί» άμυνα, ενώ στο 11’ ο Γιόχανσον έπιασε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον και 1’ λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» για πέναλτι στον Νάγκι, με τον διαιτητή (με τη βοήθεια του VAR) να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Η φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την πλευρά της ΑΕΛ έγινε στο 22’, όταν ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μόρα στον Ζαχίντ μέσα στην περιοχή, με τον Χατζηγιοβάνη να μην αστοχεί από τα την άσπρη βούλα παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Κρίστινσον, γράφοντας στο 24’ το 0-1 για την ομάδα του.

Πριν ακόμη συνέλθουν οι «βυσσινί» βρέθηκαν μπρος στο ενδεχόμενο του 0-2, καθώς στο 27’ ο Νάγκι μπήκε από τα δεξιά, πέρασε τον Καρανίκα, εκείνος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε και πάλι πέναλτι, ωστόσο ο Χατζηγιοβάνης πλήρωσε την… άνεση και την αλα Πανένκα εκτέλεση, αφού ο Κρίστινσον μπλόκαρε τη μπάλα κρατώντας το σκορ!

Στο 32’ και μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά βρίσκοντας στην πάνω πλευρά του δοκαριού του Κρίστινσον, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς άλλη φάση και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με την ΑΕΛ να μην έχει δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Με τους «κιτρινισμένους» από το πρώτο μέρος Μόρα και Καρανίκα να δίνουν τις θέσεις τους στους Μπούστος και Μούζεκ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΛ, ενώ στο 50’ ο Παπάζογλου πάτησε περιοχή, ωστόσο καθυστέρησε δίνοντας την ευκαιρία στην άμυνα του ΠΑΟ να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Καλύτεροι οι παίκτες του Μ. Γρηγορίου στο δεύτερο ημίχρονο απείλησαν και πάλι στο 52’, όταν ο Μπούστος δοκίμασε από μακριά, με το σουτ να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Διούδη, ενώ στο 56’ ο Κρίστινσον είπε «όχι» σε σουτ του Ζαχίντ διώχνοντας με το ένα χέρι και στο 57’ ήταν η σειρά του Ουάρντα να δοκιμάσει, με τον κίπερ του ΠΑΟ να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε.

Στο 63’ ο Κάτσε σκόραρε, με το γκολ να ακυρώνεται με τη βοήθεια του VAR για οφσάιντ του Παπάζογλου, ενώ στο 75’ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα όταν ο Ουάρντα από τα δεξιά έκανε τη σέντρα προς τον Παπάζογλου, εκείνος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι έληξε πρόωρα για την ΑΕΛ, καθώς στο 89’ ο Ζαχίντ πέρασε την πάσα στον Ανουάρ, εκείνος πέρασε τον Κρίστινσον που τον ανέτρεψε και ο Βρέσκας υπέδειξε πέναλτι (συμβουλεύτηκε και το VAR), με τον Μπουζούκη να ευστοχεί από τα 11 βήματα γράφοντας το 0-2 και «κλειδώνοντας» τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Στο 92’ λίγο έλειψε να γίνει και το 0-3, με τον Κρίστινσον να πραγματοποιεί θαυμάσια επέμβαση σε σουτ του Χατζηγιοβάνη, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «βυσσινί» ηττημένους και δίχως να έχουν εκμεταλλευτεί την έδρα τους για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, με την ΠΑΕ να προχωρά σε ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μόρας (46′ Μούζεκ), Μπέρτος, Καρανίκας (46′ Μπούστος), Κάτσε (64′ Βινίσιους), Αλ Γκαζάλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα, Παπάζογλου.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Δώνης (72′ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (83′ Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης, Νάγκι (60′ Ανουάρ), Πούγγουρας, Καμπετσής.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ