ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του paidis.com κλιμάκιο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας βρέθηκε χθες Παρασκευή στα λατομεία Τυρνάβου για τη διενέργεια επιτόπιας έρευνας προκειμένου να εξετασθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχισαν τη ζωή σε έναν 52χρονο εργαζόμενο, πατέρα 5 παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο, αποτελούμενο από δύο υπαλλήλους της Επιθεώρησης, προχώρησε σε αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας, ενώ σημαντικές χαρακτηρίστηκαν οι μαρτυρίες εργαζομένων αλλά και ανθρώπων της επιχείρησης.

Το πόρισμα των ελεγκτών αναμένεται να εκδοθεί σε ένα μήνα περίπου, ενώ θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Λάρισας.

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση – καταγγελία για το τραγικό συμβάν εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη “Ταξική Πορεία” στην οποία αναφέρει τα εξής:

Είναι ακόμα ένας νεκρός εργάτης στον ατέλειωτο κατάλογο αίματος αυτών που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Το αίμα όμως των νεκρών εργατών στο βωμό του κεφαλαίου, δεν μπορούμε ούτε θέλουμε να το συνηθίσουμε!

Μας εξαναγκάζουν σε δουλειά ήλιο με  ήλιο, με μεροκάματα πείνας, χωρίς μέτρα ασφαλείας, με πίεση για εντατικούς ρυθμούς, χωρίς δικαιώματα. Κι όλα αυτά προκειμένου το κεφάλαιο και τα πάσης φύσεως αφεντικά να πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας. Ακόμη και από το αίμα μας!

Αυτή είναι επιστροφή στην κανονικότητα και η περιβόητη ανάπτυξη που μας τάζουν. Η επίθεση που γίνεται αυτή τη στιγμή απέναντι στο δικαίωμα στην απεργία, τα συνδικάτα και τα σωματεία έχει στόχο να εμποδίσουν την οργάνωσή των αγώνων μας. Θέλουν να απομείνουμε χωρίς δικαιώματα, για να μας εκμεταλλεύονται ακόμη περισσότερο. Να μας αντιμετωπίζουν σαν εργαλεία που όταν δεν τους κάνουν τα αλλάζουν ή όταν τα σπάσουν δε θα λογοδοτούν σε κανέναν!

Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και την ζωή μας, πέρα από την οργάνωσή μας στα σωματεία και τα συνδικάτα μας. Για να οικοδομήσουμε τους δικούς μας αγώνες, ενάντια στην κυβέρνηση, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Για να συγκροτηθεί η εργατική τάξη «σε τάξη για τον εαυτό της». Για να ανατρέψουμε τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Η Ταξική Πορεία εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους δικούς του.

Μαζικός αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς!

Ίσα δικαιώματα σε ντόπιους και ξένους εργάτες!

Καμία ανοχή στην καθημερινή εργασιακή βαρβαρότητα!

Κανένας στη δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας!

Ο καπιταλισμός τρέφεται με ιδρώτα και αίμα. Να τον ανατρέψουμε!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ