ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ Δ. ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι όλων των προοδευτικών και αριστερών πολιτών 

Ομαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εξαπέλυσαν χθες από τον Τύρναβο τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Βίτσας και Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση του κόμματος στο Εμμανουήλειο απηύθυναν κάλεσμα συσπείρωσης στο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες της χώρας,

σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι τους αφού είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν.

Μιλώντας στη χθεσινή συγκέντρωση ο πρώην υπουργός και γραμματέας Δ. Βίτσας τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθεί εκείνη η κοινωνική πλειοψηφία που θα δώσει τη δυνατότητα να συνεχιστεί μία προοδευτική διακυβέρνηση που διακόπηκε με την επάνοδο της ΝΔ στην Κυβέρνηση, η οποία όμως με τις τραγικές επιλογές της έχασε ήδη μέσα σε λίγους μήνες την προωθητική δύναμη που της έδωσαν οι εκλογές.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βίτσα ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε πολύ γρήγορα σε θέση μάχης για να υπερασπιστεί τόσο την ελληνική κοινωνία από τις επιθέσεις σε δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά και το έργο των κυβερνήσεων από το 2015 μέχρι και τον Ιούλιο, οι οποίες έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, δημιουργώντας παράλληλα ένα ταμείο και παίρνοντας μέτρα στήριξης των ασθενέστερων.

Στην πορεία για τη νέα διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσει μέσα από διάλογο με την κοινωνία το πρόγραμμά του ώστε να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση η οποία θα εκφράζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, σε μία δύσκολη συγκυρία στην οποία κυριαρχούν τόσο τα προβλήματα με το κλίμα, όσο και η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Κλείνοντας ο κ. Βίτσας αφού κατακεραύνωσε τη στάση των κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης που παίζουν το ρόλο τους παραπληροφορώντας την κοινωνία, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, ξεκαθάρισε ότι μόνο μέσα από την επαφή με την κοινωνία θα αναδειχθεί η επικινδυνότητα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, θα γίνουν γνωστές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε την αναγκαιότητα διεύρυνσης του κόμματος, με την ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ενεργών πολιτών που θα δημιουργήσουν μία σημαντική δυναμική που θα εκφραστεί στο Συνέδριο από το οποίο θα προκύψει ένα κόμμα στο οποίο έχουν θέση όλοι οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες, αναδεικνύοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που τους ενώνουν.

Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, αφού υποστήριξε ότι σήμερα διανύουμε τα πρώτα στάδια μιας νέας ιστορικής περιόδου, που αφορά τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, τόνισε ότι σε αυτή την περίοδο τα βήματα γίνονται σε συνθήκες ομαλότητας που επιτρέπουν να οριοθετηθούν ξεκάθαρα οι δύο πόλοι των συντηρητικών και των προοδευτικών οι οποίοι πλέον εκφράζονται ξεκάθαρα μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.

Ο κ. Ραγκούσης στη συνέχεια περιέγραψε με μελανά χρώματα τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ,υποστηρίζοντας ότι αναβιώνει όλα εκείνα τα κακά που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, και το χειρότερο είναι ότι τα εφαρμόζει γνωρίζοντας τις συνέπειες για το λαό και τη χώρα.

Η κυβέρνηση αναβιώνει το σκληρό κομματικό κράτος, με ρουσφέτια και επιλογές που διαμορφώνονται από συναλλαγές όπως έγινε στην περίπτωση Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας, , επαναφέρει εκλογικό νόμο με μπόνους για το πρώτο κόμμα, έστω και αν γνωρίζει ότι οι κυβερνήσεις που προήλθαν με εκλογικούς νόμους των μπόνους χρεοκόπησαν τη χώρα, ενώ σε όλες τις ισχυρές χώρες του πλανήτη οι κυβερνήσεις προκύπτουν από απλή αναλογική.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο προσφυγικό υπογραμμίζοντας ότι δεν θυμάται τέτοια γελοιοποίηση κυβέρνησης όπως αυτή που υπέστη η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το προσφυγικό, η οποία αφού κατάργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής εκχωρώντας τις αρμοδιότητες σε διάφορους υπουργούς, κατάλαβε το λάθος και επανίδρυσε το υπουργείο.

Στα εθνικά θέματα η κυβέρνηση είναι απούσα και παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις διεθνείς εξελίξεις, ενώ σε θέματα ασφάλειας των πολιτών απέτυχε οικτρά, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες, αφού η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Ραγκούσης και για την οικονομία, υποστηρίζοντας ότι πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση εξαπάτησε τα λαϊκά στρώματα, ενώ εκτελώντας συμβόλαια που υπέγραψε με μεγαλοεπιχειρηματίες εξαπολύει άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις.

Επίσης αναφέρθηκε και στην υπόθεση NOVARTIS υποστηρίζοντας ότι καθημερινά πέφτει στο κενό η προσπάθεια διαστρέβλωσης που επιχειρήθηκε μέσα από τη σύσταση προανακριτικής η οποία συγκροτήθηκε μόνο και μόνο για να συγκαλυφθεί ένα απάνθρωπο σκάνδαλο σε βάρος της κοινωνίας με τις μίζες, τις συνταγογραφήσεις κ.λπ. Το λυπηρό σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση είναι ότι υπάρχουν βουλευτές που πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του σκανδάλου, κάτι που είναι αδιανόητο και πολιτικά και κοινωνικά ασυγχώρητο.

Ο πρώην υπουργός αφού τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική, υποστήριξε ότι θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τη συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτικής διακυβέρνησης και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν σέβεται ούτε την κοινωνία, ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν προαναγγέλλει διπλές εκλογές για να ακυρώσει την απλή αναλογική.

Τέλος απηύθυνε και αυτός κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες να πάρουν μέρος στην προσπάθεια συγκρότησης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης με το ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο, επισημαίνοντας ότι εκείνο που ενώνει όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια είναι η πολιτική υγεία που πηγάζει από την ανεξαρτησία από τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Στη χθεσινή εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις από τους βουλευτές του Βασίλη Κόκκαλη και Αννα Βαγενά.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε καμία σκευωρία στην υπόθεση NOVARTIS, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο στον αγροτικό τομέα, μίλησε για καταστροφικές επιλογές και υπογράμμισε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ όσοι συμμετέχουν βλέπουν ότι υπάρχουν πολλά που τους ενώνουν.

Από την πλευρά της η κ. Βαγενά απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης στο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις επιλογές της και στο χώρο της παιδείας με την από το παράθυρο αναγνώριση των κολεγίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και εποικοδομητικό διάλογο.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ