ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΦΑΡΣΑΛΑ, ΓΑΛΗΝΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Αποστάσεις από την κινητοποίηση παίρνουν γνωστοί “γαλάζιοι” αγροτοσυνδικαλιστές – συνεταιριστές, ενώ ο ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδης υποστήριξε από τη Λάρισα ότι η κυβέρνηση έχει φιλοαγροτική ατζέντα

Τα τρακτέρ στους δρόμους βγάζουν από αύριο Δευτέρα 27 Ιανουαρίου οι αγρότες στο νομό Λάρισας, οι οποίοι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πανθεσσαλικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στα Φάρσαλα, θα στήσουν μπλόκα στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα και στη Γαλήνη με κύρια αιτήματα, τις εξευτελιστικές τιμές στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων, το ασφαλιστικό των αγροτών,

τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά και το μείζον θέμα του τσίπουρου που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όλη την επαρχία Τυρνάβου.

Οι αγρότες των Φαρσάλων θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης στο ύψος του γηπέδου, οι αγρότες του δήμου Κιλελέρ στην είσοδο της Γαλήνης, ενώ οι αγρότες του δήμου Τυρνάβου, αλλά και περιοχών της Ελασσόνας θα οδηγήσουν τα τρακτέρ στην έξοδο του Τυρνάβου προς Λάρισα, στο ύψος του παλιού εργοστασίου μαρμάρων Κουτόβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επόμενο βήμα των αγροτών είναι η μαζική κάθοδος στην AGROTICA το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ενώ η κλιμάκωση του αγώνα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση που έχει οργανώσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

ΑΠΕΧΟΥΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των κινητοποιήσεων γνωστοί “γαλάζιοι” αγροτοσυνδικαλιστές – συνεταιριστές του νομού που πρωτοστατούσαν τα προηγούμενα χρόνια σε κινητοποιήσεις πήραν αποστάσεις απέχοντας από τις κινητοποιήσεις αλλά και από τις συσκέψεις που προηγήθηκαν και φυσικά θα απουσιάζουν και αύριο από τα μπλόκα.

Ο ΥΠΠΑΤ

Εν τω μεταξύ χθες από τη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης, σχολιάζοντας το νέο κύκλο των κινητοποιήσεων υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν, αφού όπως ανέφερε η κυβέρνηση εφαρμόζει φιλοαγροτική πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις υπογράμμισε: “Ο καθένας θα επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα διατυπώσει τις θέσεις και τις απόψεις του. Εμείς είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους αγρότες και προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει πόσο φιλοαγροτική είναι, έχει πάρει ήδη πολύ συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και θα συνεχίσει να το κάνε騔.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ