ΜΑΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δυναμική η συμμετοχή και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κινητοποίηση

Μπορεί στη Λάρισα το μπλόκο του Τυρνάβου να σώζει τα προσχήματα όσον αφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, μετά και το «άκυρο» των Φαρσάλων αλλά και την ισχνή συμμετοχή στον κόμβο Πλατυκάμπου, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στη γειτονική Καρδίτσα, όπου η δυναμική κινητοποίηση βρέθηκε μπροστά σε κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ!

Οι αγρότες, με τη στήριξη και αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επιχείρησαν να δημιουργήσουν μπλόκο στον Ε65, με την αστυνομία να τους απαγορεύει την μετακίνηση, ενώ σε μια κίνηση… ματ οι αποφασισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από τα πλαϊνά του αυτοκινητόδρομου χωράφια προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους.

Σε μια καταδρομική επιχείρηση και λίγο πριν τη μία το μεσημέρι οι αγρότες κατάφεραν να περάσουν 4 τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο, ενώ προχώρησαν και σε κατάληψη του οδοστρώματος πραγματοποιώντας συνέλευση.

Ο δρόμος σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει κλειστός για την επόμενη ώρα, με τους αγρότες να προγραμματίζουν να αποχωρήσουν αργότερα, ενώ προσανατολίζονται και σε νέα κινητοποίηση αύριο στον ίδιο χώρο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ