Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ακύρωσαν την κινητοποίηση οι Φαρσαλινοί αγρότες – Καρφιά κατά “γαλάζιων” στον Πλατύκαμπο

Στο μπλόκο του Τυρνάβου αναμένεται να χτυπήσει φέτος η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων στο νομό Λάρισας, μετά την απόφαση των αγροτών στα Φάρσαλα να μην βγάλουν τρακτέρ, αλλά και την ισχνή συμμετοχή στο μπλόκο της Γαλήνης στο δήμο Κιλελέρ.

Οι αγρότες του Τυρνάβου με αιχμή του δόρατος το θέμα του τσίπουρου, αλλά και τις εξευτελιστικές τιμές σε ροδάκινα και αχλάδια, ετοιμάζουν δυναμική κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τι; 12 μ. με τρακτέρ να συγκεντρώνονται στην είσοδο του Τυρνάβου στην Τούμπα, στο Δαμάσι, το Αργυροπούλι και τον Αμπελώνα, ώστε στη συνέχεια να κατευθυνθούν συντεταγμένα προς την είσοδο του Τυρνάβου στο δρόμο από τη Λάρισα.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Εν τω μεταξύ η συνεχής βροχόπτωση δείχνει να χαλά τα σχέδια των αγροτών της Θεσσαλίας που ξεκίνησαν από το πρωί τις κινητοποιήσεις, ενώ τα πρώτα τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους στο μπλόκο Πλατυκάμπου.

Σε μια μάλλον απογοητευτική συμμετοχή οι αγρότες στον Πλατύκαμπο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους, την ώρα που δεν λείπουν τα «καρφιά» για συναδέλφους τους που όπως επισημαίνεται «τα βρήκαν» με το υπουργείο.

«Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε ευθύνονται γνωστοί σε όλους “γαλάζιοι” συνδικαλιστές που ήρθαν σε επαφή με τον Μάκη Βορίδη και πήραν υποσχέσεις για σβήσιμο των χρεών», ήταν η αιχμηρή δήλωση του β’ αντιπροέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Α. Λαχανά, ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να βγουν στον δρόμο ενισχύοντας τα μπλόκα.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Απρόοπτη εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα όσον αφορά τη συμμετοχή των Φαρσαλινών αγροτών στις κινητοποιήσεις με μπλόκο που όπως ανακοινώθηκε επρόκειτο να στηθεί στην είσοδο της πόλης πλησίον του γηπέδου, καθώς η έξοδος των τρακτέρ ακυρώθηκε στο παρά πέντε!

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανατροπή προέκυψε καθώς οι αγρότες επέμειναν για πανθεσσαλικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, την ώρα που δεν έλειψαν και οι… διαρροές, αλλά και οι αντιρρήσεις γνωστών αγροσυνδικαλιστών, που επέμειναν να δοθεί πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως οι Φαρσαλινοί αναμένεται να δώσουν το παρών την 1η Φεβρουαρίου στο συλλαλητήριο της “AGROTICA”, που θα πραγματοποιηθεί με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ