ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «όλοι στον δρόμο του αγώνα» η Επιτροπή Αγώνα Λάρισας παραχώρησε το πρωί της Τρίτης συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 18.30, στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Β’ φάσης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ. Με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, που πίνουν νερό στο όνομα των ευρω-ατλαντικών σχεδιασμών, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη αυτή συμφωνία, που:

Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, κ.α.) για τις εκάστοτε αμερικανοΝΑΤΟικές επιθετικές στρατιωτικές ανάγκες.

Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που έχει παίξει βρώμικο ρόλο στους πολέμους και τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία και αλλού.

Εντάσσει στο πλέγμα των ευρω-ατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας αλλά και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει απόβαση στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ», τόνισαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δ. Παπαστεργίου, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και φορέων.

«Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού, γι’αυτό καλούμε όλους στο συλλαλητήριο για να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών», κατέληξαν οι ομιλητές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ