ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 26-1-2020 για πρώτη φορά κοινή εκδήλωση του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ” Η ΑΡΩΓΗ” και  Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ” για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και κοπή της πίτας από Πατέρα Νεκτάριο  παρουσία του Βουλευτή Κόκκαλη Βασίλη, του Δημάρχου Τυρνάβου Κόκουρα Γιάννη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ Μπρέζα Ανδρέα που στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό επισημαίνοντας την σημαντική δραστηριότητα των δύο συλλόγων και τονίζοντας ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες  τους.

Στη συνέχεια υπήρξε χαιρετισμός από την ιατρό Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λάρισας κα Βασιλούδη Μαίρη , η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της εθελοντικής Αιμοδοσίας και την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γιαννόπουλου Ιωάννη με το διοικητικό απολογισμό των δράσεων του συλλόγου για το 2019 και τον αντίστοιχο  οικονομικό απολογισμό αλλά και τον προγραμματισμό των δράσεων και αιμοδοσιών για το 2020 . Ο κ Γιαννόπουλος παρουσίασε μία σειρά δράσεων του συλλόγου που είχαν ως κύριο στόχο την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας με την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. Κλείνοντας την ομιλία του , ευχαρίστησε ονομαστικά του χορηγούς του συλλόγου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σημαντική τους συμβολή στην απρόσκοπτη λειτουργία του. Με τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες , ο σύλλογος αύξησε τον αριθμό των νέων Εθελοντών Αιμοδοτών την τελευταία τριετία κατά 70 νέα μέλη, φτάνοντας το 2019 στις 311 μονάδες αίματος. Ωστόσο συνεχίζουμε την καθημερινή μας προσπάθεια , μέχρι που επιτέλους , η πόλη μας , αλλά και γενικότερα η χώρα μας , γίνουν Αυτάρκεις σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Για να πετύχουμε αυτό, όμως, χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι, γιατί όπως λέμε στο σύλλογό μας : «Ο ένας δεν φθάνει, Οι λίγοι δεν αρκούν, Χρειάζονται πολλοί, Χρειαζόμαστε όλοι. Κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια κι ένας Εθελοντής Αιμοδότης».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ»  Γιώργου Κουκούλη ο οποίος αναφέρθηκε στο κίνημα του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, τη σημασία του αλλά και τις παγίδες που κρύβει. Ο κ. Κουκούλης τόνισε ότι «ο Εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής . Είναι κατάθεση ψυχής» Στη συνέχεια προχώρησε  στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό  του συλλόγου για το 2019. Αναφέρθηκε στη βασική δράση, το ΜΑΓΑΖΑΚΙ    της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ όπου γίνεται συγκέντρωση και προσφορά ρούχων – παπουτσιών – παιχνιδιών – τροφίμων και στις δύο νέες δραστηριότητες με τη δημιουργία των δύο χορωδιών της Παιδικής και της Μικτής.

Την εκδήλωση έκλεισε η νεοσύστατη Μικτή χορωδία της ΑΡΩΓΗΣ με τραγούδια από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο υπό την καθοδήγηση της κας Μάμμου Ειρήνης. Την χορωδία συνόδεψε στο πιάνο η κα Αρσένη  Χριστίνα.

Τη εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ Γιαννόπουλος Ανδρέας, οι Αντιδήμαρχοι Τυρνάβου κ.κ.  Σακούτσιος Γεώργιος, Μάμμος Χρήστος, Μανδηλάς Λάσκος, ο επικεφαλής της Πόλης που Θέλουμε δημοτικοί Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι και τοπικοί σύμβουλοι,  ο πρόεδρος του Γ.Σ.Αμπελώνα κ. Κωτούλας Σταύρος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα Τούλα Μουγδή, ο Αρχηγός του 1ου συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα κ Πιτένης Μιχάλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Ουλάνης Αγησίλαος, αντιπροσωπεία του συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο ΜΩΡΙΑΣ», αντιπροσωπεία της δομής Αμπελώνα  του ΑΡΙΣΤΕΑ και πλήθος μελών των δύο συλλόγων.

Μηνύματα με ευχές και χρόνια πολλά απέστειλαν οι Βουλευτές Λάρισας  Χαρακόπουλος Μάξιμος, Κέλλας Χρήστος , Μπίζιου Στέλλα και Λιακούλη Ευαγγελία

Πριν από την εκδήλωση της κοπής της πίτας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα , πραγματοποίησε ομαδικό εκκλησιασμό , με επιμνημόσυνη δέηση και αρτοκλασία , στην μνήμη των εθελοντών αιμοδοτών μελών του συλλόγου που έχουν αποβιώσει.

Τα Διοικητικά συμβούλια των συλλόγων ευχαριστούν τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αμπελώνα για ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, το Ζαχαροπλαστείο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» του κ. Δημήτρη Πατσιατζή για την προσφορά των πιτών , την εταιρεία Αφοί Μπρέζα Ο.Ε. για την προσφορά των αναψυκτικών, το αρτοποιείο του κ. Γκαμπέτα Στέλιου για τους άρτους και τα πρόσφορα  της αρτοκλασίας και το κατάστημα με είδη δώρων του κ. Καλαμπούκα Βασίλη για τα δώρα που προσέφερε.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com