ΊΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός ομόλογος με τον Τούρκο ομόλογό του με επίκεντρο την κρίση στη Λιβύη, ενώ μίλησαν επίσης για το συριακό ζήτημα αλλά και τα ελληνοτουρκικά με τον πρώτο να κράτα ίσες αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντίρι, ο Ντόναλντ Τράμπ είπε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι είναι σημαντικό η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Συμφώνησαν, επίσης, ότι η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει» έγραψε επίσης στο Twitter o  Ντίρι αναφερόμενος στις δύο εμφύλιες συγκρούσεις.

Νωρίτερα, χθες ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας μιλώντας σε διαπραγματεύσεις από τη Γκάμπια όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αγρική επανέλαβε πως οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ αδιαφορούν για την ειρήνη και μια εκεχειρία στη χώρα.

«Ελπίζουμε πως εκείνοι που ήρθαν στη διάσκεψη του Βερολίνου της 19ης Ιανουαρίου επίσης άκουσαν αυτή τη δήλωση και θα καθορίσουν ανάλογα τη στάση τους», σημείωσε ο Ερντογάν μιλώντας για τη σύναξη «κορυφής» του Βερολίνου της περασμένης εβδομάδας, που υποτίθεται ότι σφράγισε την εκεχειρία, η οποία όμως παραβιάστηκε και έκτοτε επανειλημμένα και από τις δύο πλευρές.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ