ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

Ερώτημα προς τον Περιφερειάρχη απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ευθείες βολές κατά της περιφερειακής αρχής για τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων στις υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας απευθύνει μέσω ερωτήματος προς τον περιφερειάρχη ο σύλλογος εργαζομένων. Στο κείμενο του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη,

Με την υπ΄αριθμ. 293/24-09-19 επιστολή μας στην οποία ουδέποτε απαντήσατε απαξιώνοντας για άλλη μία φορά τόσο τον συνάδελφό μας αλλά επιπλέον και τον σύλλογό μας που αντιπροσωπεύει το σύνολο των υπαλλήλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σας θέσαμε το εξής ερώτημα:

«Αξιότιμε κε Περιφερειάρχη,

σας υποβάλλουμε ερώτημα σχετικά με την απαξίωση από τις θέσεις ευθύνης του συναδέλφου μας κου Αγοραστού Άγγελου επί οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια παρόλο που διαθέτει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές γνώσεις – εφάμιλλες καθηγητού πανεπιστημίου – (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά, ομιλίες σε παγκόσμια συνέδρια, υποτροφίες, διακρίσεις σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο). Οι τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης αποτελούν καθαρά προσωπικές σας επιλογές, εφόσον έως σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής.

Το γεγονός ότι στις 25-01-2019 δημοσιεύθηκε η προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υ.Κ. (ν.3528/2007), όπως ισχύει με ΑΔΑ: 6ΛΞΗ7ΛΡ-Θ7Χ, στην οποὶα ο συνάδελφος κ. Αγοραστὸς Άγγελος με τα κριτήρια που έθεσε το ΑΣΕΠ είναι υποψήφιος για Γενικὸς Διευθυντὴς, δεν αναιρεὶ, ούτε δικαιολογεὶ την αδικὶα.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι, ενώ δεκάδες συνάδελφοι με πολύ λιγότερα προσόντα ή με προσόντα που απέκτησαν μόλις πρόσφατα προάγονται, ο συνάδελφος κος Αγοραστός Άγγελος αποτελεί ίσως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ υπάλληλο της Περιφέρειάς μας με τα παραπάνω προσόντα – τα οποία δεν απέκτησε προσφάτως αλλά πολύ πριν διοριστεί και προφανώς όχι με σκοπό να προαχθεί – που δεν κατέχει θέση Προϊσταμένου ούτε Τμήματος.

Παρακαλούμε για την έγγραφη απάντησή σας σχετικά με την απαξίωση από τις θέσεις ευθύνης και τον λόγο αυτής της άδικης συμπεριφοράς σας απέναντι στον συνάδελφό μας».

κ. Περιφερειάρχη,

Η παραπάνω περίπτωση του συναδέλφου μας, κου Αγοραστού Άγγελου είναι μεν μία τρανταχτή απόδειξη του τρόπου που ασκείτε την εξουσία σας αλλά δυστυχώς δεν είναι η μοναδική καθώς υπάρχουν και δεκάδες άλλοι συνάδελφοι με πολύ υψηλά προσόντα τους οποίους απαξιώνετε και αδικείτε με τη στάση σας, διότι δυστυχώς ελλείψει ενός αντικειμενικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων, οι προϊστάμενοι αποτελούν ξεκάθαρα προσωπικές σας επιλογές.

Αλήθεια, με ποιά κριτήρια επιλέγετε κ. Περιφερειάρχη; Για ποιό λόγο υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις Γενικών Διευθυντών και τμηματαρχών όπως κατ’ επανάληψη έχει καταγγείλει ο σύλλογός μας; Υπάρχουν τόσοι συνάδελφοι με πολλά προσόντα. Δεν είναι της αρεσκείας σας επειδή δεν σας “προσκύνησαν;”

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε  το δικαίωμα των συναδέλφων μας στην  υπηρεσιακή τους εξέλιξη στα πλαίσια της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που θεωρούν ότι αδικούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του συναδέλφου μας κου Αγοραστού Άγγελου καταγγέλλοντας επώνυμα στον σύλλογό μας την αδικία που υφίστανται για να πράξουμε αναλόγως.

κ. Περιφερειάρχη,

η μη απάντηση σας, στην επιστολή μας καταδεικνύει την καθεστωτική και αντιδημοκρατική νοοτροπία με την οποία αντιλαμβάνεστε την άσκηση της εξουσίας σας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ