ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ «ΑΡΩΓΗΣ» ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Διαβεβαιώσεις για τον εξορθολογισμό της επιχείρησης και την αποκατάσταση της κανονικότητας που αφορά στην καταβολή της μισθοδοσίας έλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας ν. Λάρισας, στο πλαίσιο συνάντησής τους με εκπρόσωπο της «Αρωγής», με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται στο Κέντρο Αποκατάστασης.

«Πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα που συνεχίστηκε παρά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ωστόσο μετά τη σημερινή επαφή υπήρξαν σαφείς διαβεβαιώσεις για εξομάλυνση της κατάστασης και κανονική καταβολή της μισθοδοσίας», ανέφερε στο paidis.com ο πρόεδρος του σωματείου Γ. Τσούγκρας, περιγράφοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των 80 περίπου εργαζομένων της Λάρισας, που παραμένουν απλήρωτοι έως και 9 μήνες.

«Ο κίνδυνος “λουκέτου” μετά τις παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού αποφεύχθηκε μετά τις αντικαταστάσεις που έγιναν, ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο αντοχής, ενώ το σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας παρακολουθούν στενά το θέμα και αναμένουν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων», κατέληξε ο κ. Τσούγκρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των επαφών τους μέλη της διοίκησης του σωματείου είχαν συνάντηση και στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που αφορούν σε εργαζόμενους της «Αρωγής».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ