ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΑΨΗΦΗΣΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας για το νέο γύρο κινητοποιήσεων με καταγγελίες για υποσχέσεις και δεσμεύσεις σε “πρόθυμους”

Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει αγωνιστικά τους αγρότες που βγήκαν στον δρόμο διεκδικώντας ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες, Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι.

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα αψήφησαν πολύμορφες πιέσεις από κυβερνητικούς και κομματικούς μηχανισμούς καθώς και κάποιους «συνδικαλιστές» που παλεύουν για ικανοποίηση ατομικών συμφερόντων τους και είναι δέσμιοι στο υπουργείο. Δεν υπέκυψαν  στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που καλλιεργείται συστηματικά στην ελληνική κοινωνία με παράλληλη προβολή αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών από την κυβέρνηση. Όλο το επιτελείο του Υπουργείου παρέλασε από την Θεσσαλία τις τελευταίες δυο εβδομάδες συκοφαντώντας τον αγώνα μας ως κομματικά υποκινούμενο και τάζοντας υποσχέσεις και δεσμεύσεις σε «πρόθυμους».

Ο στόχος τους ήταν να μην εμφανιστεί ούτε ένα τρακτέρ στους δρόμους της Θεσσαλίας, δεν τα κατάφεραν!

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα. Να ενώσουν την κοινή αγωνία τους και τον πόθο τους για μια καλύτερη ζωή, να πληρώνονται τον μόχθο και τον κόπο τους.

Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων υποφέρει από την πολιτική που ζει τα τελευταία χρόνια, την συνεχή μείωση εισοδήματος, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές αποζημιώσεις-ψίχουλα από τον ΕΛΓΑ ή μέσω του de minimis, τις υψηλότατες εισφορές στον ΕΦΚΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην υγεία και πρόνοια, και σε εξευτελιστικές συντάξεις. Τίποτα δεν άλλαξε από την νέα κυβέρνηση εκτός απο τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τις αυξήσεις που έρχονται στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ ή με την προτεινόμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ. Οι φετινές χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα, η απόφαση να πετάξουν χιλιάδες αμπελοκαλλιεργητές με τον αποχαρακτηρισμό του χύμα τσίπουρου, δίνοντας έτσι το τσίπουρο δώρο στην κερδοσκοπία 5-6 μεγάλων ποτοποιών,  η κοροϊδία με το de minimis  σε ροδάκινα και αμύγδαλα, το ακριβό πετρέλαιο για το οποίο ο κ. Βορίδης έχει το θράσος να δηλώνει ότι δεν αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ η επιστροφή στον ΕΦΚ και μας βγάζει χαζούς μαζί και τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη που το υποσχέθηκε τον Μάιο στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας!

Απευθυνόμαστε στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουμε συναντηθεί μαζί στα μπλόκα του αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια και τους λέμε να βγάλουν πολύτιμη πείρα από το γεγονός των κατακτήσεων που είχαμε στα μπλόκα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα τα κατακτήσαμε με πολυήμερους αγώνες, κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος μόνο αυτός που δεν έγινε. Θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη μοίρα αν δεν παλεύαμε τόσα χρόνια, ας βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Απευθυνόμαστε στους αγρότες και κτηνοτρόφους που ζουν το πρόβλημα αλλά δεν έχουν πειστεί ακόμη για την δική τους συμμετοχή στον αγώνα. Τους καλούμε να πιστέψουν στην δύναμη των τρακτέρ και των αγώνων μας. Είτε θα βγουν μαζικά και μαχητικά στον αγώνα μαζί μας είτε θα ξεκληριζόμαστε ένας-ένας διότι αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή, αδιέξοδη και δεν αλλάζει από τον καναπέ.

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που δεν σταματάνε να χύνουν χολή για τον αγώνα μας και να αναμασούν την αισχρή συκοφαντία περί κομματικής Ομοσπονδίας, κομματικών αγροτικών συλλόγων και υποκινούμενων κινητοποιήσεων. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα κύριοι! Φτάνει πια το παραμύθι και η συκοφαντία! Εσείς οι ίδιοι δεν ήσασταν πέρυσι στα μπλόκα μαζί με τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων; Τι άλλαξε φέτος; Λύθηκαν τα προβλήματα ή οξύνθηκαν; Το μόνο που άλλαξε είναι η διακυβέρνηση της χώρας… Ας είσαστε ειλικρινείς τουλάχιστον με τους εαυτούς σας.

Σταματήστε να διαχωρίζετε τους αγρότες και τα τρακτέρ σε μπλε, πράσινα, κόκκινα. Στην ΕΟΑΣΝΛ, στους Συλλόγους συμμετέχουμε αγρότες και κτηνοτρόφους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων που μας ενώνει το πρόβλημα αλλά κυρίως τα αιτήματα και ο τρόπος διεκδίκησης τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας που δίνουμε στα μπλόκα του αγώνα. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λάρισας να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Εγνατία στην εμπορική πύλη της AGROTIKA.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον κυβερνητικό αυταρχισμό με τις κλούβες και τα ΜΑΤ στην Ε-65 απέναντι στους συναδέλφους της Καρδίτσας που έστησαν μαχητικό μπλόκο. Τον αυταρχισμό με τα αγροτοδικεία και τις δίκες που συνεχίζονται αμείωτα.  Ο δρόμος σας είναι αδιέξοδος, ούτε μας τρομάζετε ούτε μας σταματάτε χρειάζεται να δώσετε πολιτική λύση στα προβλήματα και στα αιτήματα μας.

Ο αγώνας μας είναι νόμιμος, ηθικός και δίκαιος και θα νικήσουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ