Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΕΚΟ

Σε μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη μουσική που πραγματοποιήθηκε στον ζεστό και καλαίσθητο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου, o Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας Τεμπών(Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ.) βράβευσε τον ταλαντούχο και ανερχόμενο μουσικοσυνθέτη και δημότη Τεμπών Ευριπίδη Μπέκο, με αφορμή την πρωτιά του, στον Διεθνή Διαγωνισμό

Σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα, με τίτλο: «Νίκος Σκαλκώτας 2019» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και για την απονομή του Βραβείου για το καλύτερο έργο Έλληνα Συνθέτη ηλικίας κάτω των 35 ετών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το καλωσόρισμα και ο συντονισμός της εκδήλωσης έγιναν από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ.  κ. Χρ. Κρικώνη. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Τεμπών κ. Γ. Μανώλη,ο οποίος τόνισε ότι με την προκειμένη εκδήλωση η δημοτική αρχή έμπρακτα δείχνει ότι ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητά της, ενώ εξήρε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Ευρ. Μπέκου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ευριπίδης δεν διάλεξε τον εύκολο και γρήγορο δρόμο της πρόσκαιρης επιτυχίας, αλλά τον δρόμο της σκληρής δουλειάς, του μόχθου και των θυσιών αποτελώντας με τη στάση του ένα υγιές πρότυπο για τους νέους μας».

Συγκινητική νότα στην εκδήλωση αποτέλεσε η ομιλία της μουσικολόγου και πρώην καθηγήτριας του τιμώμενου κ. Βασιλικής Κοσμάνου-Λιακατά. Μετά την απονομή του όμορφου βραβείουπου φιλοτέχνησε ο κ. Στ. Χατζόγλου, ακολούθησε η ομιλία του τιμώμενου Ευρ. Μπέκου ο οποίος τόνισε ότι «τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να πραγματοποιούνται για να προβάλλουμε στους νέους ανθρώπους, αξίες όπως η επιμονή, η υπομονή και η σκληρή δουλειά, αξίες που απαιτούνται προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους». Ακολούθως, αποδόθηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Συκουρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Π. Μπαλανίκα.

Στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών, εκτός του δημάρχου, παρευρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι κ. Π. Γκατζόγιας και κ. Κ. Ζαρδούκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρ. Κακαγιάννης, κ. Στ. Σαΐτης και κα Μ. Κωστή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μ. Γκουντής, η τοπική σύμβουλος κ. Όλγα Φασούλα – Μπακαγιάννη, ο τοπικός σύμβουλος Όσσας κ. Αντ. Γούσιος, οι πρώην κοινοτάρχες Συκουρίου κ. Κ. Τρικαλιώτης και κα Μ. Παπαζαχαρία, ο πρώην δήμαρχος Νέσσωνος κ. Ν. Γερογιάννης, πρόεδροι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ