ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Υπογράφεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ελασσόνας

Το πράσινο φως για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Δρυμού του Δήμου Ελασσόνας άναψε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου για τη μεταφορά νερού από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Ελασσόνας καθώς τα ύδατα των υφιστάμενων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή έχουν κριθεί ως ακατάλληλα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας δεξαμενής, αγωγού μεταφοράς νερού και  υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα.

«Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και το Δήμο Ελασσόνας προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο για να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του οικισμού του Δρυμού. Αδιαπραγμάτευτη αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ότι τα έργα νερού είναι έργα ζωής, έργα του μέλλοντος. Ως εκ τούτου δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας επιλύοντας οξυμμένα προβλήματα, προβλήματα που έμειναν άλυτα για δεκαετίες, προβλήματα που ταλάνιζαν στην καθημερινότητά πολλών συμπολιτών μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό που ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινότητα δρυμού με την ύδρευση. Το συγκεκριμένο έργο λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δρυμού τα τελευταία χρόνια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ