ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με πολλές απουσίες αλλά και διαφωνίες πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ενώ για πάνω από μια ώρα το σώμα απασχόλησε η συζήτηση του θέματος της Ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που έφερε προς συζήτηση η ΛΑΣΥ ζητώντας την καταδίκη της.

«Η συμφωνία μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο θανάτου, ενώ εκθέτει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δίχως να προσφέρει καμία ασφάλεια», τόνισε στην εισήγησή του ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και παρέμβαση της προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Δ. Παπαστεργίου, που κάλεσε για συμμετοχή σε συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Λάρισα.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα και χρειαζόμαστε τέτοιες διεθνείς συνεργασίες», υποστήριξε η Ρ. Καραλαριώτου, ενώ από την πλευρά του ο Π. Γούλας ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που χρειάζεται τη συνεργασία με μεγάλες δυνάμεις».

Αξίζει να επισημανθεί πως η πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣΥ προκάλεσε δεύτερη πρόταση από τη «Συμπαράταξη», με την αντιπολίτευση να κάνει τη… ρελάνς ψηφίζοντας «λευκό» και για τα δύο ψηφίσματα!

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, που έγινε με δημαρχεύοντα τον Γ. Σούλτη εξαιτίας της γνωστής απουσίας του δημάρχου Απ. Καλογιάννη για λόγους υγείας, εγκρίθηκε η πρόταση του ψηφίσματος της «Συμπαράταξης» (18 ψήφοι, πλην του κ. Δαούλα), ενώ το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπερψήφισαν μόνον οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ