ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Το μήνυμα του Χρ. Κέλλα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το επίδομα τοκετού

«Όσοι είμαστε από την περιφέρεια, όπως εγώ, από τον Νομό Λαρίσης, που ένα μεγάλο τμήμα του εκτείνεται στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, γνωρίζουμε πως οι συμπατριώτες μας, που διαβιούν στα ορεινά χωριά, υπό αντίξοες συνθήκες τους περισσότερους μήνες του έτους, είναι στυλοβάτες της ελληνικής υπαίθρου, της ψυχής της πατρίδας μας!

Οφείλουμε να τους παρέχουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να συνεχίζουν να δίνουν ζωή στην περιφέρεια!».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας «Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις», προσθέτοντας:

«Προς τον σκοπό αυτό, η ρύθμιση, που έρχεται σήμερα, για το αφορολόγητο και ακατάσχετο του επιδόματος νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χαμηλά εισοδήματα, είναι μία σημαντική παρέμβαση και θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό!».

Επίδομα τοκετού 2000 ευρώ και δημιουργία περισσότερων παιδικών σταθμών

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας:

«Μετά την αύξηση του αφορολόγητου στα 1000 ευρώ για κάθε παιδί, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα των πολύτεκνων άνω των 1929 κ.ε. και τη μείωση των συντελεστών σε βρεφικά είδη από 24% σε 13%, νομοθετούμε το επίδομα τοκετού 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που έρχεται στον κόσμο καθώς και για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα και ο γονέας του έχει βεβαιωμένο σταθερό δεσμό με την Ελλάδα˙ που σημαίνει ότι πρέπει να διαμένει μόνιμα εντός της ελληνικής επικράτειας, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 12 χρόνια, πριν από τη γέννηση του παιδιού.

Στην ίδια κατεύθυνση, προβλέπεται η δημιουργία περισσότερων βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανά την επικράτεια, μέσω του προγράμματος χρηματοδότησης των Δήμων. Έχουμε υποσχεθεί: Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού! Οι μητέρες θα βοηθούνται ουσιαστικά ως προς τη δυνατότητα επιστροφής στις δραστηριότητες και την εργασία τους».

Τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση των επιδομάτων

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έδωσε έμφαση στις ρυθμίσεις, που αφορούν τη λειτουργία του ΟΠΕΚΑ και του ΕΦΚΑ, σημειώνοντας:

«Η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα. Τέρμα τα δελτία τύπου από τον εκάστοτε υπουργό για το πότε θα δοθούν τα επιδόματα, τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση της χορήγησής τους, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους!

Οι δικαιούχοι θα μπορούν πλέον να κάνουν τον οικονομικό προγραμματισμό τους σε σταθερή βάση και δεν θα ταλαιπωρούνται!

Αντίστοιχη ανακούφιση εκτιμάται ότι θα προσφέρει η εξάπλωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στις συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ, αποφορτίζοντας τόσο τους πολίτες, όσο και το προσωπικό του Φορέα, αφού οι διαδικασίες θα απλουστευθούν και θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά».

Στόχος η στήριξη της ελληνικής οικογένειας

Τέλος, ο κ. Κέλλας, αφού εστίασε στη διασύνδεση των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την υποχρεωτικότητα της φοίτησης των ανήλικων τέκνων στο σχολείο, υπογράμμισε:

«Ως παράταξη είμαστε στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας και υποστηρίζουμε τη διαρκή ανάπτυξή της. Στηρίζουμε ειλικρινά και έμπρακτα τις πολύτεκνες οικογένειες και ασκούμε, επιτέλους, δημογραφική πολιτική μετά από 5 χρόνια ανυπαρξίας, πραγματοποιώντας μελετημένα και αποφασιστικά βήματα, ώστε να αντιστρέψουμε τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ