ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρέμβαση αντιπροσωπείας αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στα μπλόκα του Τυρνάβου και της Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα και στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα δίνοντας μάχη επιβίωσης και έχοντας απέναντί μας τα ΜΑΤ και τις συκοφαντίες της κυβέρνησης» , τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας Κ. Τζέλας, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ Αστ. Τσικριτσής στάθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο ζήτημα που προέκυψε με το τσίπουρο, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ροδάκινων, μήλων κλπ. της περιοχής του Τυρνάβου.

«Ζητάμε τη στήριξη της Περιφέρειας προκειμένου να αρθεί η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση με την οποία ουσιαστικά αποκλείονται από την παραγωγή τσίπουρου χιλιάδες μικροί αμπελοκαλλιεργητές και αποχαρακτηρίζεται το χύμα τσίπουρο ώστε να κατοχυρωθεί η ονομασία και τα όποια προνόμια μόνο για λίγα μεγάλα ποτοποιία, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους», περιέγραψε ανάγλυφα την κατάσταση ο κ. Τσικριτσής.

«Είμαστε μαζί σας με σειρά έργων που αποδεικνύουν τη στήριξή μας στον αγροτικό κόσμο, ενώ με συνεργασίες καλούμαστε να “σηκώσουμε” τόσο το θέμα του τσίπουρου όσο και αυτό του Αχελώου», ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, με το σώμα να εγκρίνει ομόφωνα σχετικό ψήφισμα που κατατέθηκε από την πλευρά των αγροτών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ