Τ. ΤΣΙΑΠΛΕΣ: ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, σχετικά με τους “χώρους εποπτευόμενης χρήσης” στο Ν/Σ για τον “Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων”

Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει να χτίζει στο δρόμο που της άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει τη δυνατότητα σε «στεγνά θεραπευτικά» προγράμματα να λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για χρήση ναρκωτικών, αλλοιώνοντας τον ίδιο το χαρακτήρα τους.

Επίσης για να μειώσει το κόστος και την αντίδραση μεταφέρει την ευθύνη σε Περιφέρειες και Δήμους με αρμοδιότητες που δεν έχουν καμία ευθύνη, τεχνογνωσία και το κατάλληλο προσωπικό,  δίνοντας τη δυνατότητα και για κινητές μονάδες «Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, ζητάμε να αποσυρθεί το αρ.189, που αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης από τους εγκεκριμένους φορείς του αρ. 51 ν. 4139/2013 και από ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, που ενσωματώθηκε στο Ν/Σ για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων» και καλούμε και το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, να κάνει το ίδιο.

Οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης, συνιστούν αποδοχή του προβλήματος της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, δε συνιστούν θεραπευτική λύση, δε διαμορφώνουν κίνητρο για θεραπεία και ενισχύουν την κοινωνική ανοχή με το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

Εμείς αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Διεκδικούμε ενίσχυση της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Κοινωνικής Επανένταξης.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία μέσα από τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία, να αντιπαλέψουν αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη και να μη συμβιβαστούν με τη διάδοση του «κοινωνικού θανάτου» των τοξικομανών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ