ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Αναστασία Χαρχαρίδου, τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας (αντιπρόεδρος) απαντά στον αιρετό της ΔΑΚΕ Κ. Κοντσιώτη

Το αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Κοντσιώτης, σε δημοσίευμά του στις 27/01/2020 μου επιτίθεται προσωπικά και με κατηγορεί ότι καταστρατηγώ τους νόμους και καταπατώ κάθε αρχή δικαίου, χωρίς, φυσικά, να σημειώνει σε ποιες ακριβώς νομικές διατάξεις αναφέρεται.

Έχω υποβάλει στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας υπεύθυνη δήλωση ότι «παραιτούμαι όλων των νομίμων δικαιωμάτων που συνεπάγεται η συμμετοχή μου στον τελικό ενιαίο αξιολογικό  πίνακα υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας». Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος, ο οποίος να πιστεύει ότι μετά και τη δήλωση παραίτησής μου, εγγράφως και δημοσίως, συντρέχει  πλέον στο πρόσωπό μου κώλυμα εξαίρεσης από τις συνεδριάσεις του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ που αφορούν θέματα διευθυντών. Εξασκώ το νόμιμο δικαίωμά μου στην παραίτηση, και μάλιστα παραίτηση από θέση που δεν υπέχει ευθύνες, άρα δεν τεκμαίρεται λόγος άρνησής της.

Δε ζητώ να συμμετέχω σε κάποια ή κάποιες συγκεκριμένες συνεδριάσεις του Συμβουλίου, όπως με κατηγορεί, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα, ο κ. Κοντσιώτης. Ζητώ να συμμετέχω σε όλες τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου από την παραίτησή μου και μετά, εφόσον δεν συντρέχει πλέον λόγος εξαίρεσης μου. Είμαι τακτικό μέλος του Συμβουλίου και θεωρώ παράνομη κάθε συνεδρίαση όπου δεν προσκαλούμαι και δεν μετέχω χωρίς να συντρέχει λόγος απαγόρευσης της συμμετοχής μου.

Τέλος, όποιος δε συμφωνεί με την οδό που επέλεξα για  εξασκήσω το νόμιμο δικαίωμά μου στην παραίτησή μου από τον πίνακα των υποψηφίων διευθυντών, ας περιγράψει υπεύθυνα και με χρήση των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Το ίδιο το Συμβούλιο ας αποφανθεί επίσημα επί του θέματος της παραίτησής μου από τον πίνακα των υποψηφίων διευθυντών.

Αυτοί που αρνούνται τη συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας, όπως τόσο μαχητικά το κάνει ο κ. Κοντσιώτης στα δημοσιεύματά του, γιατί, αρχικά, δεν επέτρεψαν να γραφεί η άποψή τους στο πρακτικό της συνεδρίασης και, κατόπιν, γιατί δεν επιχειρηματολογούν βάσει συγκεκριμένων νομικών διατάξεων; Ποια είναι τελικά τα επιχειρήματά τους – αν υπάρχουν – τι προτείνουν να γίνει κατόπιν της παραιτήσεως μου από τον πίνακα των υποψηφίων διευθυντών και ποια είναι η απόφαση του Συμβουλίου; Πέρα από την – αναιτιολόγητη – άρνηση στη συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις, τίποτε άλλο δεν μου έχει γνωστοποιηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ