Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Θέμα νότιας παράκαμψης του Τυρνάβου προέκυψε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έσω της ένταξης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2020 της χρηματοδότησης του σχεδίου κυκλοφοριακής ασφάλειας της νέας αυτής παράκαμψης, αλλά και της καταγραφής των πρανών στο ανάχωμα δίπλα στον Τιταρήσιο με δεδομένο ότι η νέα δημοτική αρχή σκέφτεται να περάσει το δρόμο

από το ανάχωμα σχεδιάζοντας ένα κυκλοφοριακό και ταυτόχρονα αντιπλημμυρικό έργο.

Η χρηματοδότηση του σχεδίου κυκλοφοριακής ασφάλειας και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για τη νότια παράκαμψη, ξεσήκωσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών να καταθέτει πρόταση για απόσυρση του σχεδίου από το τεχνικό πρόγραμμα, με την επισήμανση ότι η χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου είναι απλά για να πάρει χρήματα κάποιος μηχανικός, αφού όπως υποστήριξε ητο συγκεκριμένο σχέδιο θα πρέπει να συνταχτεί αφού υπάρξει απόφαση για τη χάραξη της νότιας παράκαμψης. “Βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο”, ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Ροντούλη, υπέρ της ένταξης προς ψήφιση της πρότασης του κ. Ροντούλη, τάχτηκε ο επικεφαλής της Πόλης που Θέλουμε, Σάμερ Αμάρι, ζητώντας να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ όλων των παρατάξεων για τη χάραξη της νότιας παράκαμψης.

Επιφυλάξεις για το σχεδιασμό για τη χάραξη της νότιας παράκαμψης από το ανάχωμα εξέφρασε και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της Συν Πολιτείας Παναγιώτης Σαρχώσης κάνοντας λόγο για ένα χρονοβόρο σχεδιασμό που είναι αμφίβολο αν θα έχει θετικά αποτελέσματα. Παράλληλα εξέφρασε φόβους για την τύχη της βόρειας παράκαμψης που έχει έτοιμη μελέτη και συμφωνία για χρηματοδότηση από την περιφέρεια Θεσσαλίας που ήδη έχει δημοπρατήσει την κατασκευή κόμβου στην αρχή αυτής της παράκαμψης που είναι τμήμα του συνολικού έργου.

Αντίδραση υπήρξε και από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Στέλιο Χατζηκράχτη ο οποίος θύμισε ότι υπάρχει ήδη προμελέτη για τη νότια παράκαμψη αλλά από την πλευρά του στρατοπέδου, η οποία συντάχτηκε το 2008 και με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει ένα έργο όπως αυτό του σχεδίου ασφάλειας χωρίς να έχει έγκριση από το σώμα για τη χάραξη της παράκαμψης που σχεδιάζει υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας αφού διαβεβαίωσε ότι η βόρεια παράκαμψη θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν κάποιες συμπληρωματικές μελέτες, τόνισε ότι η δημοτική αρχή επιμένει στη νέα χάραξη της νότιας παράκαμψης θέλοντας να δημιουργήσει έναν περιφερειακό δακτύλιο και υποστήριξε ότι θα ασκηθούν πιέσεις στα συναρμόδια υπουργεία ώστε να βρεθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή της.

Τελικά το σώμα αφού κατά πλειοψηφία απέρριψε την ένταξη προς ψήφιση της πρότασης τεχνικού προγράμματος που κατέθεσε η “Δράση Πολιτών” (υπέρ ψήφισαν Δράση Πολιτών και Πόλη που Θέλουμε -10 ψήφοι και κατά όλες οι υπόλοιπες –  15 ψήφοι) ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο τεχνικού προγράμματος της δημοτικής αρχής αφού υπέρ ψήφισαν η δημοτική αρχή, η Πόλη που Θέλουμε και η Συν Πολιτεία, με τον πρώην δήμαρχο να υποστηρίζει ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα που σχεδίασε η δική του δημοτική αρχή.

Για να δείτε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ