ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα τους στα μπλόκα

Οι κυβερνητικές πολιτικές σήμερα της Ν.Δ, χθες του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζουν ακόμα μια χρονιά τους μικρομεσαίους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ στον δρόμο και να ενισχύουν τα μπλόκα, παλεύοντας για την επιβίωσή τους.

Αγωνίζονται μέσω των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου μας

για την κατάργηση του νέου ασφαλιστικού νόμου

την μείωση του κόστους παραγωγής

να γίνει ο ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με κρατική χρηματοδότηση και

να δοθούν στους ροδακινοπαραγωγούς πραγματικές αποζημιώσεις από τις απώλειες που είχαν, λόγω του εμπάργκο της Ε.Ε στη Ρωσία

Επιπλέον ζητούν να παραμείνει το καθεστώς των διημέρων (χύμα τσίπουρο) όπως έχει.

Ζητούν την κατάργηση της υπουργικής απόφασης που μετονομάζει το παραδοσιακό χύμα τσίπουρο των αμπελοκαλλιεργητών (διημέρων) σε «προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών». Με λίγα λόγια θέλουν να μας πουν ότι σε στιγμές χαλάρωσης παραγγέλλοντας να λέμε: θέλουμε ένα «προϊόν απόσταξης» και όχι ένα «χύμα τσίπουρο». Μας ζητούν να απαρνηθούμε και την ταυτότητά μας και να πίνουμε τσίπουρο «εις υγείαν» των μεγαλοποτοποιών, προφασιζόμενοι στην αγνότητα του εμφιαλωμένου προϊόντος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου καλεί όλους τους φορείς του Δήμου να συμπαρασταθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους αγρότες γιατί τα δικά τους προβλήματα επιβίωσης είναι και όλης της περιοχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ