ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συστάσεις για ψυχραιμία για την εξάπλωση του κοροναϊού

Επίσκεψη-αστραπή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο χοροεσπερίδας της τοπικής ΝΟΔΕ για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.

«Το 99% των περιστατικών που φθάνουν στο νοσοκομείο από την ευρύτερη περιοχή μένουν και αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο», ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού μετά την επίσκεψή του.

«Θέλω να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό, το ιατρικό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, για τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, τους διοικητές, τον διοικητή της Υ.ΠΕ. και να πω ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον κόσμο, τους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες, δίνουν δικαίωμα και στο Υπουργείο Υγείας να μπορέσει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στο νοσοκομείο.

Αυτά που χρειάζεται το νοσοκομείο στο εργαστηριακό κομμάτι, στο κομμάτι των μηχανημάτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του συστήματος υγείας, θα τα έχει, προκειμένου να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον κόσμο και να προσφέρει ακόμα καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», σημείωσε, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για την γρίπη εστίασε στην καμπάνια του υπουργείου που είχε ως αποτέλεσμα τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ η καμπάνια είχε ως αποτέλεσμα τον εμβολιασμό για συν 1 εκ. πολίτες συγκριτικά με πέρυσι, αφού οι άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια “χτίζοντας” έτσι ένα τείχος ανοσίας», τόνισε ο κ. Κικίλιας, συνιστώντας παράλληλα ψυχραιμία και νηφαλιότητα όσον αφορά στην εξάπλωση του κοροναϊού.

«Εάν και εφόσον υπάρξει περιστατικό είμαστε έτοιμοι, ενώ βρισκόμαστε σε επαφή με την πρεσβεία της Κίνας και τους ευρωπαϊκούς φορείς Υγείας, απανωτές δε είναι και οι συσκέψεις στο υπουργείο, όπου υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού», σημείωσε χαρακτηριστικά, συνιστώντας ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σωστή οργάνωση στην αντιμετώπιση του θέματος.

«Αν προκύψει περιστατικό θα αντιμετωπισθεί με νηφαλιότητα, επαγγελματισμό και επιστημοσύνη και παρακαλώ θερμά να απευθυνόμαστε στους ειδικούς ώστε να μην υπάρχει πληροφόρηση που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ