Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!

Μηνύματα αισιοδοξίας από τον Μ. Χαρακόπουλο στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ

«Σ’ αυτή την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση, μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας που επανέφερε τα ποσοστά της σε αυτά που αρμόζουν στην παράταξη, στο 40%, καλωσορίζουμε στη Λάρισα έναν καλό φίλο και συνάδελφο, με τον οποίο γνωριζόμαστε και έχουμε δώσει κοινούς αγώνες από τότε που “επιστρατεύτηκε” για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής,

σημερινό βουλευτή της Α΄ Αθηνών και Υπουργό Υγείας, τον Βασίλη Κικίλια».

Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε το χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Λάρισας ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «δέκα χρόνια μετά την κρίση και τεσσερισήμισι χρόνια μετά την περιπέτεια της ετερόκλητης εθνολαϊκιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η χώρα γύρισε σελίδα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ για να ξαναβρεί ο τόπος ‘‘περπατησιά’’ και αισιοδοξία. Και νομίζω ότι, από τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης, είναι εμφανές ότι ο τόπος άλλαξε σελίδα. Η κυβέρνηση αιφνιδίασε ευχάριστα με έναν πρωτοφανή βομβαρδισμό νομοσχεδίων που έδειξε πόσο προετοιμασμένη ήταν για να κυβερνήσει.

Αυτή η κυβέρνηση σκοράρει κυριολεκτικά σε όλους τους τομείς:

Σκοράρει στην οικονομία, όπου οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και τα ομόλογα έχουν μηδενικά επιτόκια, ενώ οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Αιφνιδιάζει ευχάριστα ψηφίζοντας μέτρα νωρίτερα από τις προγραμματικές δεσμεύσεις, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, φοροαπαλλαγές και μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Και όλ’ αυτά ήδη έχουν αντίκρισμα και στην πραγματική οικονομία.

Σκοράρει στον τομέα της προστασίας του πολίτη, με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και την επαναφορά του νόμου και της τάξης χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

Σκοράρει, όμως, και στην παιδεία, με την κατάργηση του άσυλου ανομίας στα Πανεπιστήμια και την επαναφορά της αριστείας και της αξιοκρατίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Και τέλος, στην υγεία, με υπουργό τον Βασίλη Κικίλια, έχουμε καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, και μόλις προχθές παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τομέα της Υγείας».

Οι προκλήσεις για τη χώρα

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «δύο είναι οι προκλήσεις, όχι μόνο για την κυβέρνηση άλλα κυρίως για τη χώρα, που έχουμε μπροστά μας στο προσεχές διάστημα. Η πρώτη είναι το μεταναστευτικό και η δεύτερη είναι η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Στο μεταναστευτικό είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την ένταση του προβλήματος. Προέβη, όμως, γρήγορα σε διορθωτικές κινήσεις με την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αλλά πάει πολύ να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που έλεγαν ότι “η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και ”οι μετανάστες λιάζονται και εξαφανίζονται”. Ακολουθώντας μια διαφορετική πολιτική, ψηφίσαμε ένα νέο νόμο για το άσυλο, που επιταχύνει τις διαδικασίες απονομής του και κάνει πιο δύσκολή την απόδοση σε όσους πραγματικά δεν το δικαιούνται. Και προχωρά πιλοτικά σε νέα μέτρα, όπως η τοποθέτηση θαλάσσιων φραγμάτων στα σημεία έλευσης των παράνομων μεταναστών, και θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα μέτρο που θα πετύχει.

Για τη δεύτερη πρόκληση, την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται σε όλη την νοτιοανατολική μεσόγειο με αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχα μιλήσει για την ανάγκη ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Κάποια, όμως, αντιπολιτευόμενα μέσα, με χαρακτήρισαν “πολεμοχαρή”, ενώ το ραδιόφωνο “στο Κόκκινο” μίλησε για “μιλιταριστικό παραλήρημα γαλάζιου βουλευτή”. Η αλήθεια είναι ότι ο ασφαλέστερος δρόμος για την ειρήνη, όπως είπε και ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είναι η προπαρασκευή για πόλεμο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλειρηνική, μια χώρα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Άλλα χρειαζόμαστε εθνική ενότητα και ομοψυχία για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ψυχραιμίας.

Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η χώρα θα έχει ένα ασφαλέστερο μέλλον, ένα μέλλον με ευημερία, πρόοδο και προκοπή. Και πάλι καλωσόρισες Βασίλη».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ